2020-04-10 07:16

Concedieri în ministere. Transporturile și Munca - primele pe listă

 |  21:46
Concedieri în ministere. Transporturile și Munca - primele pe listă

Guvernul a redus, prin mai multe hotărâri adoptate marți, posturile de la Ministerul Transporturilor de la 721 la 584, a anunțat Ionel Dancă la finalul ședinței. Totodată, numărul de angajați a fost redus la Ministerul Muncii de la 424 la 346.

"Astăzi în ședința de Guvern au fost adoptate câteva hotărâri de Guvern pentru reorganizarea unor Ministere, în continuarea demersului actualului Guvern de restructurare a aparatului public central.

După reducerea numărului de ministere, așa cum am promis, vom veni cu proiecte de reorganizare a ministerelor respective în urma comasării lor, pentru reducerea funcțiilor de demnitate publică și a funcțiilor de conducere, astfel încât să eliminăm sinecurile politice de la nivelul unor ministere", a declarat șeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă, marți, la finalul ședinței Executivului.

Dancă a precizat că la Ministerul Comunicațiilor și Transporturilor numărul de posturi a fost redus de la 721 la 584, prin comasarea direcțiilor și reducerea numărului de secretari de stat.

"Astfel, la Ministerul Comunicațiilor și Transporturilor, prin hotărârea de Guvern adoptată astăzi, numărul de direcții din cadrul Ministerului a fost redus. Asfel, dacă înainte erau două Ministere - Transporturi și Comunicații - cu 21 de direcții, în urma comasării au rezultat 14 direcții, iar din 6 direcții generale au rezultat 3 direcții generale.

La nivelul funcțiilor de demnitate publică, din 9 secretari de stat au rămas 6. Ca număr de posturi noul Minister al Comunicațiilor și Transporturilor are o reducere de la 721 la 584 ", a precizat Dancă.

În ceea ce privește Ministerul Muncii, prin hotărâre de Guvern, se reduce numărul de posturi de la 424 la 346.

"La Ministerul Muncii și Protecției Sociale, de asemenea vorbim de o reducere a numărului de posturi de la 424 de persoane la 346, o reducere cu 21% a numărului de posturi, ceea ce înseamnă o economie de aproape 9 milioane de lei în cheltuielile de personal ale acestui minister", a mai precizat Dancă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-28Parerea ta...

DUCU
29 Ian 2020

DAR LA CFR INFRASTRUCTURA CU ATATIA DIRECTORI CE AVETI DE GAND DOMNILOR GUVERNANTI? O SUMEDENIE DE DIRECTII CU DIRECTORI GENERALI ADJUNCTI SI ALTI DIRECTORI SUB EI CARE FREACA RIDICHEA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine