2020-02-29 02:26

Condamnare record pentru judecătorul Stan Mustață

 |  19:30
Condamnare record pentru judecătorul Stan Mustață

Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat, miercuri, de ÎCCJ, la 8 ani și 6 luni de închisoare. Sentința de la Înalta Curte vine după cea de la Curtea de Apel, când Mustață primise zece ani şi opt luni de închisoare.

Din pedeapsa de 8 ani și 6 luni, aplicată lui Stan Mustaţă, să fie scăzută perioada în care acesta a fost reţinut şi arestat preventiv sau la domiciliu, respectiv între 20 aprilie 2014 şi 10 martie 2015.

Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Pe parcursul procesului, Stan Mustaţă le-a spus judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că este "băutor de vin" şi că, dacă nu ar fi consumat alcool, ar fi conştientizat "pericolul" şi nu ar mai fi ajuns în boxa acuzaţilor.

Mustaţă a susţinut în faţa instanţei că dosarul său a fost "fabricat artificial", pornind de la bănuiala că el ar fi încercat să tergiverseze dosarul ICA, în care a fost, ulterior, condamnat Dan Voiculescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine