2020-02-29 00:16

Condoleanţe din toată lumea. Presa internaţională a acoperit pe larg tragedia de la club Colectiv

 |  21:12
Condoleanţe din toată lumea. Presa internaţională a acoperit pe larg tragedia de la club Colectiv

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, împreună cu soţia sa au depus flori şi au aprins lumânări lângă clubul Colectiv. El a declarat că îi aminteşte de o tragedie similară care a avut loc în urmă cu 12 ani în Statele Unite, când au murit 100 de persoane şi au fost rănite peste 200, în incendiul provocat de focul de artificii care a aprins buretele de pe tavanul Clubului Station, din Rhode Island.

Ambasada SUA în România a transmis sâmbătă condoleanţe familiilor, prietenilor şi cunoştinţelor celor care şi-au pierdut vieţile în incendiul produs vineri seară la un club din centrul Bucureştiului. „Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă de asemenea către numeroasele persoane rănite, care, sperăm, se vor recupera cât mai rapid”, a transmis ambasada într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul, a fost duminică seara în faţa clubului, unde a transmis condoleanţele ţării sale pentru victimele tragediei şi a anunţat că o echipă formată din cei mai buni medici francezi specializaţi în tratarea arşilor urma să ajungă la Bucureşti pentru a ajuta la eforturile de salvare.

Și preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor incendiului din clubul bucureştean. „Sunt foarte întristat să văd atâtea vieţi tinere găsindu-şi sfârşitul într-un mod atât de tragic. Gândurile mele sunt alături de familiile şi prietenii îndureraţi, precum şi alături de cei care depun toate eforturile pentru salvarea şi ajutorarea victimelor”, a transmis Juncker.

Condoleanţe au venit şi din partea Ambasadei Germaniei la Bucureşti, de la preşedintele şi premierul Bulgariei, de la preşedintele Ungariei, de la preşedintele, premierul interimar şi preşedintele Parlamentului din Republica Moldova.

Presa internaţională a transmis pe larg materiale informative despre tragedia de la Bucureşti. CNN, BBC, France Presse, Associated Press, publicaţii din Franţa, Italia, Germania, Rusia, China, au scris despre catastrofa din clubul bucureştean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-01

In legatura cu acest articol...

Iadul din club Colectiv. Cum au murit 30 de tineri şi peste 150 au fost răniţi

Cauzele Catastrofei din Colectiv. Lanțul slăbiciunilor

Cele mai cutremurătoare accidente şi calamităţi din România modernă. Istoria dezastrelor

Solidaritate după tragedia de la clubul Colectiv

De la Ponta la Oprea. De la Oprea la Piedone

Cluburile morții în lume. O cronologie terifiantă de tragedii din care nu s-a învățat nimic

Maeştrii scenariilor conspirative
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine