2019-10-14 08:50

Conducerea Casei Regale va fi preluată de Principesa Margareta

 |  16:13
Conducerea Casei Regale va fi preluată de Principesa Margareta

Conducerea Casei Regale va fi preluată, ca urmare a decesului regelui Mhai, de către principesa Margareta, următoarea în linia de succesiune fiind principesa Elena.

Titlurile Membrilor Casei Regale a României, precum şi Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a României. 

Astfel, potrivit acestora, moştenitor la şefia Casei Regale a României este Alteţa Sa Regală Margareta, Principesa Moştenitoare a României (jure sanguinis), care este şi rămâne dupa decesul Regelui Mihai Custode al Coroanei României (ad personam).

Ordinea de succesiune la tron şi la şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor,  după cum preciza Casa Regală, citata de News.ro.

Prin urmare, succesiunea este următoarea: 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României; 2. ASR Principesa Elena a României; 3. Elisabeta Karina de Roumanie; 4. ASR Principesa Sofia a României; 5. Elisabeta Maria Biarneix; 6. ASR Principesa Maria a României.

Soţii si copiii Alteţelor Lor Regale Principesele nu deţin titluri personale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-05Parerea ta...

LEVST.
05 Dec 2017

Cu alte cuvinte, va fi preluata de principesul Magarit...
GOGU
05 Dec 2017

Adica cum..isi lasa isi lasă gigoloiul cabotin fara titlu.???? De ce s.a sacrificat el ....??? ...ptr aceasta hoaşcă bătrâna s.a sacrificat acest cabotin ???? Sa ramana fara titlu ?!?!
LEVST.
08 Feb 2018

Când am putea redeveni monarhie. Istoricul Marius Oprea este optimist.Istoricul susţine ca în momentul de față este valabilă Constituția din 1923, iar forma de guvernământ pentru țara noastră e monarhia...."____-----_____In sfarsit un act rezonabil, insa simpla intoarcere la Monarhie nu suplineste si asigura nevoile importante ale natiei, Romania are nevoie de o alianta imbatabila, iar aceasta se poate obtine doar prin Monarhie cu aport Englez, la varf…Altfel, se va prelungi perpetuu, starea de fapt, posibil coruptia si jaful vor deveni chiar mai acute…
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray