2020-08-04 15:01

Consilier local, reținut de procurorii DNA

 |  19:33
Consilier local, reținut de procurorii DNA

Un consilier local din Agigea a fost reţinut de procurorii DNA Constanţa pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 11.000 de euro unui om de afaceri ca să intervină la funcţionari de la Primărie pentru ca acesta să câştige un contract de concesiune a unui teren.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Dorel Manea, consilier local din Agigea, pentru trafic de influenţă. 

Anchetatorii susţin că, în 22 martie, Dorel Manea, în calitate de consilier local în Agigea, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 11.000 de euro, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din Primăria Agigea cu atribuţii privind organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri.

Totodată, bărbatul l-a asigurat pe denunţător că poate determina persoanele respective să asigure obţinerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren.

Potrivit DNA, în baza înţelegerii, Dorel Manea a primit, joi, de la omul de afaceri suma de 3.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din totalul de 11.000 de euro pretinşi, iar procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant.

Vineri, Dorel Manea va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit site-ului Primăriei Agigea, Dorel Manea este consilier local PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz