2019-08-18 16:34

Consilierii generali au respins planul de salubrizare a lui Oprescu

 |  19:14

Primăria Capitalei nu renunţă la proiectul care vizează desfiinţareacontractelor de salubrizare de la sectoare, cu toate că reprezentanţii ConsiliuluiGeneral al Municipiului Bucureşti au respins iniţiativa lui Sorin Oprescu înultima şedinţă. Contractele încheiate de edilii de sector cu firmele desalubrizare sunt aprope să expire şi nu mai pot fi prelungite.

“Familia” PDL din Capitală a distrus visul primarului generalSorin Oprescu de a înfiinţa un serviciu de salubrizare şi deszăpezire peîntregul Bucureşti. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) arespins în ultima şedinţă strategia pentru salubritate a primarului Oprescu.Consilierii din partea Partidului Social Democrat (PSD) “se apără”, susţinând că nu au votat punctul de pe ordinea de zi ce cuprindeastrategia pentru salubrizare. Pesediştii ne-au explicat că ar fi părăsit salade şedinţă, protestând faţă de alte proiecte ce au fost aprobate în acea zi.Astfel, strategia pentru salubrizare a fost decisă de consilierii PartiduluiNaţional Liberal (PNL) şi Partidul DemocratLiberal (PDL). Refuzul consilierilor generali nu i-a dezarmat însă peoficialii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). Reprezentanţiimunicipalităţii susţin că strategia pentru salubrizare va fi trecută şi peordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General.

“În această iarnă, programul de deszăpezire şicombatere a poleiului se va desfăşura conform organizării existente în prezentîn Municipiul Bucureşti. Cât priveşte noua zonare a oraşului, acest lucru va fistabilit după elaborarea documentaţiei pentru organizarea licitaţiei în vedereadelegării serviciului public de salubritate în Municipiul Bucureşti de cătreconsultantul angajat. După cum puteţi vedea pe SEAP, pe 1 noiembrie are loclicitaţia pentru desemnarea consultantului care să elaboreze documentaţia”, ne-au explicat oficialii PMB.

Frământările edililor de la sectoare

Primarul sectorului 4, CristianPopescu Piedone, cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB),printr-o adresă, să fie împuternicit să negocieze, fără licitaţie, serviciul desalubritate pentru sectorul pe care îl conduce. Edilulsectorului 4susţine căla 31 octombrie 2010 va expira contractulîncheiat întrePrimăria Sectorului 4 şi SCREBU SA, contract care cuprinde activitatea desalubrizare şi deszăpezire a 261 de căi publice. Potrivit legii, licitaţiilepentru salubrizare sunt organizate de către CGMB. La sectoarele 2, 3, 5 şi 6,contractele de licitaţie au fost semnate în 2002 pe cinci ani şi prelungite,din 2007, prin acte adiţionale, pe câte un an. Acestecontracte adiţionaleexpiră la sfârşitul acestui an şi nu mai pot fi prelungite, conformlegii,prin acte adiţionale. “În prezent, singurasocietate autorizată de primarul general, în conformitate cu prevederilenormelor şi regulamentului de salubritate,să acţioneze pe raza sectoruului 4 este SC REBU SA”, ne-au mai menţionat reprezentanţii PMB.

PrimariaCapitalei vrea să organizeze licitaţii, dar nu pentru fiecare sector în parte,ci pe patru zone. Această intenţiea stârnit nemulţumirea Primăriei Sectorului1, singura care are un contract de salubrizare încheiat în 2007 pe 25 ani.Deocamdată, licitaţiile nu au fost organizate, în ciuda faptului că apropiereaierniiimpunegăsirea din timp de soluţii, inclusiv în problemadeszăpezirii, de care se ocupă tot firmele de salubrizare.

Intenţia edilului-şefal Bucureştiului de a “lua” serviciile de salubritate şi deszăpezire de lasectoare a stârnit furia “familiei PDL” din Capitală. Prefectul Capitalei,Mihai Cristian Atănăsoaei, s-a arătat clar împotriva iniţiativei lui Oprescuîntr-un interviu acordat ziarului “Puterea”, din 30.05.2010.

Primăria Municipiului Bucureşti va oferi 1,25 milioane de leifirmei care va câştiga licitaţia din 1 noiembrie privind consultanţa laîntocmirea documentaţiei ce va sta la baza unei alte licitaţii - pentrudelegarea serviciului de salubrizare al Capitalei. Potrivitdatelor de pesite-ul guvernamental de licitaţii publice, firma câştigătoare va întocmi, în75 de zile de la semnarea contractului, documentaţia în baza căreia vorfiorganizate licitaţiile pentru delegarea serviciului public desalubrizare şi serviciului public de igienizare în Bucureşti. Practic, parteade bază a acestei documentaţii va fireprezentată decaietele desarcini şi regulamentul serviciului. Caietul de sarciniva firealizatpentru celetrei componente ale serviciului de salubrizare,respectivsalubrizarea stradală, salubrizarea menajeră şi serviciul deiarnă. În caietul de sarcini al licitaţiei din 1 noiembrie se arată că, pe bazaunei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB),pentrucele trei componenteva fi realizată o zonare (împărţire)aCapitalei în minimumpatru zone, astfel încât să se asigure oeficienţă maximă a serviciului. Vor fi propusetrei variante de zonare,astfel încât să se asigure un echilibru între numărul de artere şi numărul delocuitori. Pentru fiecare zonă se va face un calcul de eficienţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-01Parerea ta...

TEODOR
06 Oct 2010

Pe langa familia portocalie a PDL(care are ramificatii in intreaga tara),clanurile mafiote,par jucarii!De ce sa fie bine pentru Bucuresti,asa cum vrea Oprescu?Sa le fie lor bine!Iar prefectul,tine tot cu PDL-istii!Doar e numit de guvern!Dar bucurestenii au inceput sa priceapa cine este cu adevarat de partea lor!Oprescu!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray