2019-07-22 14:53

Consiliul Europei propune SANCȚIONAREA lui Darius Vâlcov și Liviu Pop pentru DISCRIMINARE

 |  14:50
Consiliul Europei propune SANCȚIONAREA lui Darius Vâlcov și Liviu Pop pentru DISCRIMINARE

Un număr de 22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au semnat o rezoluţie prin care cer forului european o anchetă cu privire la atacurile lui Darius Vâlcov, consilierul premierului, şi ale fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, la adresa minorităţii germane din România, transmite Mediafax.

Solicitarea vine în contextul în care Darius Vâlcov a asociat, într-o postare pe Facebook, însemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica, iar Liviu Pop a declarat că Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste.

"De secole, minoritatea autohtonă germană a intrat în atenţia Convenţiei cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale semnată de Consiliul Europei în 1995, şi care s-a stabilit în România. România a ratificat Convenţia. De când un membru al minorităţii germane a fost ales preşedinte al României în 2014, această minoritate s-a confruntat cu atacuri sistematice, tot mai multe în ultimele luni, şi a fost ţinta insultelor colective din partea unor înalţi demnitari ai partidului de guvernare PSD şi a mass-media apropiată Guvernului, lucru care poate distruge permanent pacea socială.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, a catalogat Forumul Democrst German din România «o organizaţie nazistă», într-un interviu public în luna august. În plus, fostul ministru al Finanţelor şi consilierul premierului domnul Darius Vâlcov, a publicat un video pe Facebook care foloseşte un colaj foto care incorporează simboluri Naţional Socialiste pentru a îl înstrăina pe preşedintele României care este membru al comunităţii germane", precizează în document semnatarii rezoluţiei.

Aceştia susţin, în textul moţiunii, că astfel de acţiuni de defăimare în România, la nivel guvernamental, sunt îngrijorătoare. Prin urmare, ei cer Adunării Parlamentare o anchetă şi măsuri urgente prin care ţara noastră să înceapă să respecte drepturile minorităţilor naţionale.

"Intensitatea şi frecvenţa acţiunilor de defăimare colectivă din cercurile guvernamentale şi lipsa distanţării publice a altora de aceste acte reprezintă un motiv de îngrijorare. Adunarea Parlamentară ar trebui să ancheteze modul de implementare a protecţiei minorităţilor naţionale din România şi să solicite urgent României să respecte şi să protejeze minorităţile naţionale - în acest caz să protejeze minoritatea germană", potrivit sursei citate.

Darius Vâlcov a avut, la începutul lunii septembrie, o postare pe Facebook în care spunea că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler. De asemenea, senatorul PSD Liviu Pop a declarat, în luna august, la un post de televiziune, că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist.

Pe 3 octombrie, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat pe Darius Vâlcov cu o amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei, iar pe fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, cu avertisment.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-20Parerea ta...

DER PETROM E LEGALEN CUMPARATE
20 Oct 2018

Pe nemti nu îi anchetati ca au cumpărat Petromul pe nimic si au plătit spagi la Năstase si sti sa nu le mărească redeventele . Astea sunt lucruri oneste si normale domnilor ?
MAFIA PSD
20 Oct 2018

Intreaga organizatie mafiota psd TREBUI SCOASA IN AFARA LEGII PENTRU DEZASTRUL PRODUS ROMANIEI TIMP DE 30 ANI. TOATE PRIVATIZARILE AU FOST FACUTE DE MAFIA PSD IN DETRIMENTUL STATULUI ROMAN. ACUM DE CAND S-A UMPLUT DE FOSTILE SLUGI ALE LUI VADIM AU DEVENIT SI XENOFOBI.
ANONIM
22 Oct 2018

CEI DOI MASCARICI ORDINARI TREBUIE CAZATI LA BALACEANCA SAU SAPOCA ORI LA PORASCHIA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray