2020-02-28 14:36

Consiliul Europei inspectează puşcăriile din România

 |  19:26

O delegaţiea Comitetului Consiliului Europei (CoE) pentru Prevenirea Torturii şiTratamentelor Inumane a vizitat mai multe secţii de poliţie, centre de detenţieşi penitenciare din România, pentru a vedea dacă autorităţile române au aplicatrecomandările făcute în timpul verificărilor anterioare. Reprezentanţiidelegaţiei au verificat, în timpul vizitei pe care au făcut-o în perioada 5-16septembrie, dacă autorităţile române au implementat recomandările Comitetuluipentru Prevenirea Torturii şi Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sauDegradante (CPT), făcute în timpul vizitelor anterioare, mai ales în centrelede detenţie, se arată într-un comunicat de presă de joi de pe site-ul CPT.

Delegaţia a examinat,de asemenea, sistemul şi procedurile în vigoare privind investigareapresupuselor cazuri de rele tratamente, aplicate de poliţişti sau paznici deînchisoare deţinuţilor. Membrii delegaţiei au vizitat mai multe secţii depoliţie şi centre de detenţie din Capitală şi din Craiova, precum şipenitenciare şi spitale-penitenciare din Bucureşti, Craiova, Poarta Albă(judeţul Constanţa) şi Găeşti (judeţul Dâmboviţa). Membrii comitetului au avutîntrevederi cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii AdrianStreinu-Cercel, subsecretarul de stat în Ministerul Justiţiei Radu ConstantinRagea, secretarul general în Ministerul Justiţiei Gabriel Tănăsescu, şefulDepartamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor, MarianTutilescu, adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Dumitru Pârvu,directorul general în Ministerul Muncii, Lacrămioara Corcheş, precum şi cu înalţioficiali ai acestor ministere.

De asemenea,aceştia s-au întâlnit cu Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general şialţi membri ai Ministerului Public, dar şi cu ombudsmanul român şi cureprezentanţi ai ONG-urilor. Reprezentanţii CPT au participat la o reuniune cuTeodor Meleşcanu, vicepreşedintele Senatului, pentru a discuta despre presupusaexistenţă, în urmă cu câţiva ani, a unei facilităţi de detenţie CIA peteritoriul României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine