2020-01-29 05:07

Constantin Niţă, la DNA: N-ar trebui să am nicio legătură cu acest dosar

 |  10:58
Constantin Niţă, la DNA: N-ar trebui să am nicio legătură cu acest dosar

Constantin Niță a venit, luni, la sediul DNA, pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Anchetatorii susţin că fostul ministru al Energiei i-ar fi cerut unui om de afaceri un comision de 5% din valoarea unui contract.

La ieșirea din sediul DNA, Constantin Niță a declarat că nu ar trebui să aibă nicio legătură cu acest dosar.

''Din punctul meu de vedere, n-ar trebui să am nicio legătură cu acest dosar. Însă respect munca procurorilor, după cum și eu am dreptul să mă adresez, și o voi face, până în pânzele albe, fie la instanțele naționale, fie la cele internaționale'', a precizat Constantin Niţă, potrivit Agerpres.

Vinerea trecută, procurorii i-ar fi comunicat că i s-a pus sechestru pe mai multe bunuri în acest dosar.

Procurorii DNA susţin că, în 2013, Constantin Niță, deputat în Parlamentul României și, la data faptei, ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denunțător) un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria unui municipiu.

"Comisionul a fost pretins de Niță în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului de municipiu și a promisiunii că va interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri. Potrivit înțelegerii, urma ca suma reprezentând 5% din valoarea contractului (aproximativ 3,4 milioane lei) să îi fie remisă lui Niță în două forme: parțial cash și parțial printr-un contract de consultanță fictiv, ce urma a fi încheiat cu o persoană de încredere din anturajul lui Constantin Niță. În consecință, la 21 iulie 2013, Constantin Niță a primit 30.000 euro de la omul de afaceri, în incinta unui restaurant libanez, dintr-un hotel din București", precizează DNA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-13Parerea ta...

FARA NICIO LEGATURA ?
13 Iun 2016

Constantin Nita: Alo, domnu preşedinte primar, ce faceţi? Scripcaru: Să trăiţi, domnu preşedinte! Cu partidu pe aici, mă zbat şi eu pe la Bucureşti. Constantin Nita: Auzi excelenţă! Eu am reţinut atunci seara că tu ai avea posibilitatea să închiriezi reţeaua aia subterană pentru un anumit operator. Întrebarea mea este următoarea, cât luaţi voi pentru km? Scripcaru: Deci e foarte important ca cei care vor să vadă întâi despre ce este vorba, că un operator dacă nu vede că sistemul este continuu şi doar pe bucăţele aşa, o să aibă ce ştiu eu ce...părere. .... Scripcaru: Dacă e, ca să-ţi spun astea acuma exact trebuie să mă uit pe hârtii, că nu ştiu toate detaliile Constantin Nita: Că facem un contract de închiriere pe ce stiu eu 10 ani, aşa, dar un preţ care să trăiască primăria 10 ani! ... Constantin Nita: Adică noi venim şi luam tot, tot ce ai! Toate tronsoanele. Luam şi noi ce putem pe acolo, mai pe decesubt, prin canale. Scripcaru: Da, da, tronsoane. Constantin Nita: Deci vezi tu câţi km ai şi îmi spui..bă, atâta e km. Dacă ne convine, luăm, dacă nu, nu. De ex, am înţeles că unele oraşe închiriază undeva între 15, 16 milioane km de lei vorbesc. Dacă depăşeşte 20 de milioane atunci poti să ţi-l ţii, să îl dai cui vrei tu, că nu ţi-l iau. .... Constantin Nita: E treaba bună, 10 ani de zile stai şi tai factură, nu faci nimic altceva. Şi chiria anuală. N-ai treabă, îţi vine la sfârşitul anului. Scripcaru: O să taie cine va fi primar Constantin Nita: Bă, nu ştiu cine va fi primar. Poate vin eu, candidez eu. Mai candidez şi eu 8 ani de zile, te-ai învăţai, şi cu 4 viceprimar, 12, îţi ajunge mă!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine