2020-02-26 19:32

Contrabandă de ţigări cu Audi Q7

 |  15:20
Contrabandă de ţigări cu Audi Q7

Doitineri din Craiovaau fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce transportau cu două Audi Q7ţigări de contrabandă. Indivizii au încercat să forţeze un baraj făcut depoliţişti, însă au fost reţinuţi şi imobilizaţi în scurt timp de luptători dincadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ.

Joidimineaţă, ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă dinMAI au primit informaţia că doi indivizi din Craiova urmează să aducă încapitala Olteniei mai multe zeci de mii de pachete de ţigări. Informaţia a fostexploatată imediat şi au fost anunţaţi poliţiştii de frontieră. Aceştia s-audeplasat în zona pe unde se ştia că urmează să fie aduse ţigările pe ruta BăileHerculane-Baia de Aramă-Târgu Jiu-Filiaşi-Craiova. Pentru prinderea în flagrantdelict a celor două persoane, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizatjoi seră, pe raza municipiului Orşova, o ambuscadă: acţiune tactică specificăpoliţiei de frontieră.

Astfel,după o supraveghere operativă de aproximativ 30 de minute, poliţiştii auobservat că cele două autoturisme Audi Q7 suspecte au intrat în localitateaBăile Herculane şi s-au deplasat către localitatea Baia de Aramă. Poliţiştii aupornit în urmărirea acestora, concomitent fiind supravegheată comunicaţia BăileHerculane-Baia de Aramă de către trei echipe ale poliţiştilor de frontieră dincadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şiDetaşamentului de Sprijin Operativ. La intrarea în localitatea Baia de Aramă,conducătorii celor două autoturisme suspecte au încercat să forţeze barajulorganizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, însă au fost imobilizaţi înscurt timp de luptători din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ.

Încele două autoturisme, conduse de Ionuţ Otea, în vârstă de 29 de ani, şi Veronel Butariu, în vârstă de 30 de ani,ambii din municipiul Craiova, poliţiştii de frontieră au găsit 24.909 pachetecu ţigări mărcile Marble şi Trokadero, netimbrate. De asemenea, în interiorulunui autoturism a fost găsită şi o staţie radio folosită în activitateainfracţională.

Pentru6.000 de euro au pierdut 100.000 de euro

Unuldintre cele două autoturime Audi Q7 fusese cumpărat în urmă cu două zile de lafotbalistul Flavius Stoican şi i se păstrase numerele de înmatriculare fiindcămaşina era cunoscută în Craiova,iar poliţiştii nu prea se înghesuiau să-l oprească. Cei doi bărbaţi au declaratcă au cumpărat ţigările din vestul ţării, cu suma de 21.000 de euro, cuscopul de a le comercializa în satele şicomunele din judeţul Dolj. Din comercializarea ilegală a ţigărilor aceştiaurmau să obţină un profit în valoare de 6.000 de euro.

Ceidoi sunt cercetaţi pentru contrabandă şi asociere în vederea săvârşirii deinfracţiuni. Întreaga cantitate de ţigări şi cele două autoturisme Audi Q7, învaloare de peste 100.000 de euro, au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ceidoi craioveni riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 2 şi 7 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine