2020-01-29 14:45

Contrabandiști de țigări, reținuți cu focuri de armă

 |  16:05
Contrabandiști de țigări, reținuți cu focuri de armă

3.500 de pachete de țigări, de proveniență ucraineană, au fost descoperite de polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației, ascunse sub nisip, într-o căruță, într-o altă situație fiind folosite focuri de armă pentru oprirea mai multor bărbați suspectați de contrabandă, anunță Poliția de Frontieră.

Joi, în apropierea frontierei de stat, în zona localității Tisa din județul Maramureș, polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației, au prins un bărbat care transporta, cu o căruță, 3.500 de pachete de țigări ascunse sub nisip.

    "Echipajul poliției de frontieră a oprit și identificat persoana în cauză, descoperind totodată în căruță, ascunse sub nisip, mai multe colete cu țigări. În urma inventarierii celor 6 colete descoperite în căruță a rezultat cantitatea de 3.500 pachete țigari, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 31.300 lei. În cauză, s-a întocmit lucrare penala sub aspectul savârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Tot în județul Maramureș, polițiștii au tras patru focuri de avertisment pentru a opri mai mulți bărbați bănuiți că încercau să treacă frontieră cu țigări de contrabandă.

    "În acel moment, bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei. Cu această ocazie, au fost descoperite 12 colete care conțineau cantitatea de 6.000 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării", se mai arată în comunicatul IGPF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine