2020-01-24 13:45

Contrabandiști de țigări, reținuți de DIICOT

 |  16:28
Contrabandiști de țigări, reținuți de DIICOT

Peste 150.000 de țigări de contrabandă și aproape 38.000 de lei au fost ridicați de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma unei acțiuni pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu țigări. Nouă persoane au fost reținute în acest dosar.

La data de 8 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combaterea a Croiminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Adjud, 3 persoane, din municipiul Iași, în timp ce încercau sa vândă 100.000 de țigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova.

Ulterior, au fost efectuate 40 de percheziții domiciliare, în Vrancea, Galați, Neamț, Iași și Suceava, la locuințele și societățile comerciale aparținând membrilor grupului infracțional.

În urma activităților, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 160.000 de țigări de, 37.282 de lei, 2.250 de euro, 750 de lire sterline, 630 de ceasuri de mâna, bijuterii din aur, fiind indisponibilizate 5 autoturisme.

30 de persoane au fost conduse la sediul S.C.C.O. Vrancea, pentru audieri.

Față de 9 dintre acestea procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus reținerea pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat și contrabanda cu țigări, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă, iar față de alte 2 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională este de 736.331 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-09

Mai multe imagini:
Contrabandiști de țigări, reținuți de DIICOT
zoom
Contrabandiști de țigări, reținuți de DIICOT
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine