2020-07-07 03:04

Contrabandiştii cu Audi Q7 şi-ar putea primi maşinile înapoi | VEZI VIDEO

 |  20:09
Contrabandiştii cu Audi Q7 şi-ar putea primi maşinile înapoi | VEZI VIDEO

Doitineri din Craiova au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp cetransportau cu două Audi Q7 ţigări de contrabandă. Indivizii au încercat săforţeze un baraj făcut de poliţişti, însă au fost reţinuţi şi imobilizaţi înscurt timp de luptători din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ. Unadintre maşini i-a aparţinut fotbalistului Flavius Stoican. Contrabandiştii aumizat pe faptul că maşina era cunoscută în zonă şi nu au schimbat numerele deînmatriculare care îi aparţinuseră fotbalistului.

OfiţeriiDirecţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI au primit, joidimineaţă, informaţia că doi indivizi din Craiova urmează să aducă în capitalaOlteniei mai multe zeci de mii de pachete de ţigări de undeva din zonaHerculane. Informaţia a fost exploatată imediat şi au fost anunţaţi poliţiştiide frontieră. Aceştia s-au deplasat în zona pe unde se ştia că urmează să fieaduse ţigările, pe ruta Băile Herculane-Baia de Aramă-TârguJiu-Filiaşi-Craiova. Pentru prinderea în flagrant delict a contrabandiştilor,poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat joi seară, pe raza municipiuluiOrşova, o ambuscadă: acţiune tactică specifică poliţiei de frontieră.

Astfel,după o supraveghere operativă de aproximativ 30 de minute, poliţiştii auobservat că cele două autoturisme Audi Q7 suspecte au intrat în localitateaBăile Herculane şi s-au deplasat către localitatea Baia de Aramă. Poliţiştii aupornit în urmărirea acestora, concomitent fiind supravegheată comunicaţia BăileHerculane-Baia de Aramă de către trei echipe ale poliţiştilor de frontieră dincadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şiDetaşamentului de Sprijin Operativ. La intrarea în localitatea Baia de Aramă,poliţiştii de frontieră au efectuat un filtru. Conducătorii celor douăautoturisme suspecte au încercat să forţeze barajul organizat de poliţiştii defrontieră mehedinţeni, însă au fost imobilizaţi în scurt timp de luptători dincadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ. În cele două autoturisme, conduse deIonuţ Otea, în vârstă de 29 de ani, şi de Veronel Butariu, în vârstă de 30 deani, ambii din municipiul Craiova, poliţiştii de frontieră au găsit 24.909pachete cu ţigări mărcile Marble şi Trokadero, netimbrate. De asemenea, îninteriorul unui autoturism a fost găsită şi o staţie radio folosită pentru acomunica cu şoferii de TIR-uri de la care puteau să afle eventuale controaleale poliţiei pe şosele.

Pentru6.000 de euro profit, pot pierde 100.000 de euro

Unuldintre cele două autoturime Audi Q7 fusese cumpărat în urmă cu două zile de laun individ din Bucureşti, care, la rândul lui, o cumpărase de la fotbalistulFlavius Stoican. Atât bucureşteanul, cât şi cei doi contrabandişti păstraserănumerele de înmatriculare. Pe acest lucru se pare că au mizat şi cei doicraioveni, fiindcă maşina era cunoscută, iar poliţiştii nu prea se înghesuiausă-l oprească. Cei doi bărbaţi au declarat că au cumpărat ţigările din vestulţării, cu suma de 21.000 de euro, cu scopulde a le comercializa în satele şi comunele din judeţul Dolj. Dincomercializarea ilegală a ţigărilor aceştia urmau să obţină un profit învaloare de 6.000 de euro.

Ceidoi sunt cercetaţi în libertate pentru contrabandă şi asociere în vedereasăvârşirii de infracţiuni. Întreaga cantitate de ţigări şi cele douăautoturisme Audi Q7, în valoare de peste 100.000 de euro, au fost indisponibilizateîn vederea confiscării. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi craioveni riscă opedeapsă cu închisoare cuprinsă între 2 şi 7 ani. Totuşi mai au o şansă camaşinile să le fie returnate. Totul depinde de bunăvoinţa instanţei de judecatăcare poate decide şi ca maşinile să le fie date în custodie.

Sursejudiciare au declarat că la audieri ar putea fi chemat şi fotbalistul, pentrucă ţigările erau netimbrate, iar o cumnată de-a lui lucrează ca vânzătoare laun duty-free.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-04

Mai multe imagini:
Contrabandiştii cu Audi Q7 şi-ar putea primi maşinile înapoi | VEZI VIDEO
zoom
Contrabandiştii cu Audi Q7 şi-ar putea primi maşinile înapoi | VEZI VIDEO
zoom
Contrabandiştii cu Audi Q7 şi-ar putea primi maşinile înapoi | VEZI VIDEO
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz