2020-07-10 04:04

Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA, în grevă de avertisment

 |  07:36
Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA, în grevă de avertisment

Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA intră, miercuri, în grevă de avertisment, ei fiind nemulţumiţi din cauza neîncheierii contractului colectiv de muncă. Protestul acestora se va desfăşura în intervalul orar 11.00 - 13.00.

"În momentul de faţă nu mai avem un contract colectiv de muncă. Începând cu data de 30 mai, patronatul a refuzat, după aproximativ 80 de zile de negocieri să mai continuăm aceste negocieri. Reprezentanţii sindicali din toată ţara nu au mai avut posibilitatea să stea aici (la Bucureşti, n.r.) şi au trebuit să plece acasă şi în aceste condiţii nu mai e nicio şansă, nu mai există nicio cale de dialog, refuzând practic negocierile. Singura soluţie pe care o avem este aceasta, să declanşăm această grevă de avertisment, conform legii. Am ales acest lucru, deşi legea mă obligă să o anunţăm cu 48 de ore înainte, noi am făcut acest anunţ cu o săptămâna înainte, în speranţa că organele competente ale statului vor interveni şi vor găsi o cale să nu ajungem la acea grevă de avertisment", a precizat liderul sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian ATCOR, Gabriel Tudorache, potrivit Mediafax.

"Greva la noi presupune că mergem la lucru, suntem obligaţi să asigurăm o treime din traficul aerian. Pe de altă parte, asigurăm toate zborurile umane, de căutare şi salvare, zborurile cu preşedinţi, monarhi, poliţia aeriană. Am anunţat atât Ministerul Transporturilor, Consiliul de Administraţie, prim - ministrul, preşedintele, Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi inclusiv forurile internaţionale. Am trimis acum două-trei zile o scrisoare şi am cerut şi sprijinul prim-ministrului interimar, Gabriel Oprea. Din păcate, până acum nu am primit nicio veste, nicio chemare la dialog", a completat Gabriel Tudorache.

Sindicaliştii au mai multe revendicări pe care le solicită în noul contract colectiv de muncă, printre acestea numărându-se pensionarea la 55 de ani şi introducerea unui articol prin care, după această vârstă, un controlor de trafic să aibă posibilitatea să fie trecut pe un alt post în ROMATSA pe măsura pregătirii lui.

Directorul general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu, a precizat, la rândul său, că administraţia şi-a exprimat intenţia de a accepta toate revendicările sindicale.

"În data de 26 iunie a fost ultima zi de negociere în vederea încheierii contractului colectiv de muncă, conform Protocolului de negociere, agreat de comun acord. Conducerea ROMATSA a comunicat încă de la tratative intenţia fermă de a încheia contract colectiv de muncă pe perioada 2015-2016, în beneficiul întreprinderii şi al tuturor angajaţilor. Tot atunci conducerea executivă a ROMATSA a anunţat în mod expres că renunţă la toate propunerile avansate pe perioada negocierilor şi îşi exprimă intenţia de a accepta toate revendicările sindicale care au format obiectul conflictului colectiv de muncă şi care au fost discutate în cadrul procedurii de conciliere în prezenţa reprezentanţilor Inspectorarului Teritorial de Muncă, cu precizarea că este de acord cu încheierea contractului colectiv de muncă 2015-2016, în forma propusă de Sindicatul ATSR, cu condiţia legală de a fi adus la zi cu realitatea existentă la data negocierii, semnării şi intrării în vigoare a hotărârilor Consiliului de Administraţie al ROMATSA", a afirmat Ion-Aurel Stanciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-15Parerea ta...

JAF SI LA CFR CALATORI ???
15 Iul 2015

Milioane de euro dati de CFR Calatori pentru salubrizare . Aflati in plina ofensiva anticoruptie, subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca, sa fie vorba si de CFR Calatori, oare s-a auzit de Secara Vasile(inculpat in acest moment), Dorobantu Valentin(dirijorul trenurilor pe la REGIOTRANS privat), Carmen Maria Popescu(director achizitii), Miu Ileana(director economic),Liliana Constantinescu(jurista sefa),Claudiu Dumitrescu(inculpat), Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,Gavris Teodor(inculpat), Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu(inculpat),Berindean Nicolae(inculpat),Szentes Iosif(director general), etc? Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a unora de mai sus in decursul anului 2013 din care rezultau probe clare pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz