2019-07-22 14:51

Coordonatorul acţiunii jandarmilor din Piaţa Victoriei: Prefectul Capitalei a fost prezent la faţa locului de la ora 16:00

 |  15:37
Coordonatorul acţiunii jandarmilor din Piaţa Victoriei: Prefectul Capitalei a fost prezent la faţa locului de la ora 16:00

Coordonatorul acţiunii jandarmilor din Piaţa Victoriei, maiorul Laurenţiu Cazan, a declarat joi, la TVR, că prefectul Capitalei a fost prezent la faţa locului de la ora 16:00, iar ordinul de intervenţie a fost semnat în jurul orei 20:00. Referitor la faptul că procurorii militari au reclamat că nu au primit ordinul de intervenţie, el a precizat că ordinul fost trimis, alături de alte documente, Inspectoratului Generaal al Jandarmeriei care în mod cert l-a transmis anchetatorilor.

"În permanenţă am fost în contact cu toate autorităţile publice, inclusiv cu prefectul care a fost prezent la faţa locului de la ora 16. (...) În momentul în care am văzut că lucrurile încep să degenereze, că presiunea este crescută, am discutat personal cu prefectul şi i-am spus că dacă lucrurile vor degenera (...) vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă, dânsa a spus că este pregătită să intervenim pentru restabilirea ordinii publice (...) Am fost la faţa locului împreună tot timpul şi atunci s-a luat decizia de a avea un ordin de restabilirea ordinii publice. Lucrurile despre care vă povestesc au fost în jurul orei 20.00", a declarat Cazan.

El a precizat ulterior că ordinul de intervenţie a fost semnt în jurul orelor 20:00.

Întrebat în legătură cu faptul că procurorii au susţinut că nu au primit încă ordinul de intervenţie, Laurenţiu Cazan declarat: "Toate documentele, inclusiv ordinul de intervenţie, au fost transmise pe cale ierarhică la Inspectoratul General. Sunt ferm convins că Inspectoratul General, pe lângă documentele de planificare, a transmis şi acest ordin de intervenţie'.

Coordonatorul intervenţiei jandarmilor în Piaţa Victoriei, în 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan a declarat joi, la TVR, că jandarmii au descoperit în zona bulevardului Ion Mihalache un autoturism cu sticle incendiare, concluzia sa fiind că jandarmii au acţionat la timp.

"Pe timpul restabilirii ordinii publice, pe zona Ion Mihalache, în timp ce colegii noştri acţionau, am descoperit un autoturism cu sticle incendiare. I-am văzut pur şi simplu când se aprovizionau din acea maşină pentru a acţiona", a afirmat Laurenţiu Cazan.

El a apreciat că s-a intervenit exact la momentul potrivit, pentru că au avut loc violenţe împotriva forţelor de ordine.

"Dacă ordinea nu ar fi fost restabilită, probabil am fi avut violenţe şi mai mari. Am fi avut jandarmi incendiaţi", a subliniat Cazan.

Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, a declarat miercuri că Jandarmeria a trimis o mare parte din documentele solicitate, dar "se impune cu necesitate solicitarea în mod suplimentar şi a altor date de referinţă necesare şi utile cauzei". Corbu a mai anunţat că, din datele analizate până acum, peste 160 de militari jandarmi au participat la intervenţia din Piaţa Victoriei, pe 10 august. De asemenea, el a precizat că Prefectura încă nu a trimis ordinul de intervenţie, transmiţându-le anchetatorilor să îl solicite Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-16Parerea ta...

ANONIM
16 Aug 2018

HA , HA , O AUTISTA DIN NASTERE , MUTRA DE BETIVA DROGATA , SCRIZOFENICA ANA BRAUN A LUI HIMLER BAGATA IN FATA
JUSTITIABILUL
17 Aug 2018

INTRUCAT DOSARELE LOVITURII DE STAT SI A MINERIADELOR ZAC LA PARCHETUL MILITAR DE PESTE 25 DE ANI "Dosarul MITINGULUI din 10 august 2018" trebuie solutionat de catre TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA.
HORUS
17 Aug 2018

O membra de vaza a clanului Ziditorii din Voluntari(Firea,Pandele,Ontanu,.Tata Puiu,Oprea etc),o marioneta jalnica..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray