2020-08-07 22:18

Coreea de Sud intenţionează să înăsprească sancţiunile împotriva Phenianului

 |  11:22
Coreea de Sud intenţionează să înăsprească sancţiunile împotriva Phenianului

Coreea de Sud intenţionează să adopte sancţiuni aspre vizând Coreea de Nord, ca urmare a recentei lansări a unei rachete nord-coreene cu rază mare de acţiune, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Cho Tai Young, citat de Yonhap.

Sunt necesare măsuri mai aspre decât cele stabilite după testul cu rachetă nord-coreeană din luna aprilie, soldat cu un eşec, a indicat Cho Tai Young.

"Coreea de Nord trebuie să plătească pentru că a ignorat rezoluţiile ONU, îngrijorările şi avertismentele" lansate de comunitatea internaţională privind rachetele balistice, a subliniat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei sud-coreene nu a precizat măsurile ce urmează să fie adoptate de Seul împotriva Phenianului, subliniind că sunt necesare consultări pe această temă între statele membre ale Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Nord a anunţat miercuri prima lansare cu succes a unei rachete care a plasat pe orbită un satelit de observare terestră.

O tentativă similară eşuase în primăvara acestui an. Mai multe ţări, în special SUA, Japonia şi Coreea de Sud, au emis temeri conform cărora Phenianul a testat de fapt o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, capabilă să transporte focoase nucleare.

Lansarea unei rachete balistice de către RPDC ar fi o încălcare a rezoluţiilor 1718 /2006/ şi 1874 /2009/ ale Consiliului de Securitate al ONU, care îi interzic Phenianului orice activitate nucleară sau balistică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz