2020-04-05 20:07

Coronavirusul face şi “victime colaterale”: şefa DSP Gorj - demisă de ministrul Sănătăţii

 |  14:15
Coronavirusul face şi “victime colaterale”: şefa DSP Gorj - demisă de ministrul Sănătăţii

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj a fost demisă vineri de ministrul Sănătății, după apariția primului caz de coronavirus de la noi din țară, confirmat oficial miercuri seară. Aceasta nu a respectat regulile de carantină și nu a făcut corect ancheta epidemiologică a cazului. Decizia a fost luată după ce bărbatul depistat cu noul virus și izolat la Institutul Matei Bals a mărturisit că el nu a intrat în contact cu „pacientul zero” din Italia, așa cum se spune.

Potrivit realitatea.net, ministrul Sănătăţii a demis-o pe directoarea Direcţiei de Sănătate Publice Gorj, Carmen Ivanov, pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei medicale din judeţ. Ea a dat informaţii false privind carantina în urma cazului confirmat de coronavirus. Directoarea DSP a fost demisă chiar în timpul videoconferinței ministrului Victor Costache cu toţi şefii DSP-urilor din teritoriu. 

Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte în cazul anchetei epidemiologice pentru primul caz de coronavirus confirmat în România, anunțat de autorități miercuri seară.

Decizia a venit după ce bărbatul bolnav de coronavirus a declarat joi seară, într-un interviu telefonic, la Antena 3, că NU ar fi fost „anchetat” de epidemilogi, pentru că a mărturisit că NU a intrat de fapt în contact cu italianul infectat cu coronavirus în timpul vizitei sale în România. Declaraţiile sale contrazic flagrant raportul anchetei epidemiologice trimis de DSP Gorj la București.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

În Gorj a fost confirmat primul caz de coronavirus în România, fiind vorba despre un bărbat de 25 de ani care a fost adus joi dimineață (27 februarie - n.red.) la Institutul "Matei Balş”din Capitală. Starea lui de sănătate este bună, el nu prezenta simptome specifice virusului. Are o ușoară formă de faringită. 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi seară, la B1, că acesta prezintă o formă uşoară de faringită, pentru care primeşte tratament simptomatic, menţionând că acesta va rămâne internat 14 zile la Institutul “Matei Balş” – mai notează realitatea.net.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine