2019-10-19 18:17

Cozmin Gușă intervine după audierea lui Coldea în dosarul lui Kovesi: A ieşit cu chiloţii maro

 |  11:01
Cozmin Gușă intervine după audierea lui Coldea în dosarul lui Kovesi: A ieşit cu chiloţii maro

Cozmin Gușă a ieșit la atac, în urma audierii lui Florian Coldea în dosarul Laurei Codruța Kovesi. Consultantul politic a declarat că fostul general (r) SRI, Florian Coldea, este personajul principal în dosarul lui Kovesi, împreună cu fostul director general al serviciului, actualmente ambasadorul României în SUA, George Maior.

"După mine, cei mai importanți în acest doar sunt Florian Coldea și ambasadorul României la Whasington, Geroge Maior, despre chemarea căruia președintele Iohannis nu a mai spus nimic după Summitul de la Sibiu. A uitat subit să mai răspundă cererii lui Teodor Meleșcanu de rechemare a lui Maior din SUA. Devăluirile din Comisia SRI a Parlmentului îl arată pe Maior cum administra o instituție extrem de coercitivă – Agenția Națională de Integritate (ANI), împotriva unor persoane, fie că erau din zona politicului sau din cea culturală, după cum povestea fostul șef al ANI, Horia Georgescu, și el fiind unul dintre cei trași pe sfoară și ulterior arestați de către oamenii din statul paralel", a spus consultantul.

Cozmin Gușă spune că, practic, prin audierile lui Oprea și Coldea în dosarul lui Kovesi avem prezent întreg tabolul celebrei întâlniri din sufrageria lui Gabriel Oprea.

"Acuma, cele două audieri trebuie privire și separat, dar și în ansamblu, dacă vorbim de Kovesi, Coldea și Oprea, care au vorbit dspre Maior, pentru că avem toata sufrageria lui Oprea la audieri.

Oprea, chiar dacă a apărut foarte gras, a ieșit cu spatele drept, nu cred că a fost implicat, pe când Coldea a ieșit cu chiloţii maro de la audieri, vorbind fără șir, s-a bâlbâit, a fost încrâncenat, încercând să se victimizeze. M-am uitat pe siteurile de știri să văd cum acționează jurnaliștii ospătari și am văzut că e mare frică într-un sistem de crumizi și ilegalități conduse de Coldea și Maior. Până acum n-au dat socoteală, iar acum s-au speriat.

Dosarul aducerii lui Popa în țară începe în plină campanie electorala, în 2009, care stătea de mult timp acolo. A fost arestat fără să se fi întâmplat ceva anume. Sorin Ovidiu Vântu trebuia pus cu botul pe labe, prin arestarea lui Popa. Originea acestui dosar este despre implicarea serviciilor în campania electorală din 2009. Aducerea în țară, cu sprijinul unora din statul paralel, cum ar fi Coldea sau Kovesi, care a apelat la Sebastian Ghiță să aducă în România un condamnat, aceste lucruri ne vor arata în ce fel samavolic a fost condusă România de către statul paralel", este de părere consultantul politic.

"Coldea a declarat, la ieșirea de la audieri, că Laura Codruța Kovesi nu a facut vreo ilegalitate, numai că informația asta nu are valoare. Nimeni nu crede că Kovesi a acționat de una singură, ci doar la indicațiile lui Coldea. El o împingea la fel de fel de acțiuni împotriva „inamicilor” statului paralel. N-am văzut nicio companie implicată în spionaj să fie obiectul de cercetare al SRI.

Fostul șef al statului paralel ar vrea să inducă faptul că, dacă cineva are treabă cu Coldea, are treabă cu securitatea națională și cu Serviciul Român de Informații! De fapt, se cercetează cum a uzufructat Coldea funcția din SRI, pentru că cine nu era cu ei, era împotriva lor. Cine nu plătea, era anchetat. Dacă acest dosar va fi dus la bun sfârșit, atunci vom afla dimensiunea atrocităților", a mai spus Gușă.

"Mai apare un semn de întrebare! Exista posibilitatea ca Florian Coldea să fi devenit un colaborator al procurorului de caz, adică a sifonat! Adică, mie îmi spui pe cine să torn, ca să scap. E de râs, pentru că marele general face așa ceva. Și replica cu profesorașul i-a demontat-o Oprea, care a susținut că Florian Coldea i-a fost doctorand. L-a mai speriat odată în plus pe Coldea cu lucrarea de doctorat, subtilizată de peste tot și rămasă doar în posesia lui Oprea, coordonatorul tezei de doctorat a fostului număr doi din SRI.

Campania prezidențială poate fi influențată de declarațiile din acest dosar, pentru că multi dintre cei ce pot fi chemați la audieri sunt implicați în campania prezidențială. Este vorba de USR-Plus sau UNPR - Oprea.

Aceste elemente vor fi importante pentru viitorul României. Dacă se va ocupa de dosar un procuror de bună credință, sperăm că ajungem la un rezultat. Dacă ajungem la un model de genul Dosarul Revoluției, atunci se va ajunge doar la un instrument de șantaj.

Ei se vânează între ei. Nici Dragnea nu e departe de statul parlelel, pentru că nici cei de la Secția Specială nu sunt departe de Dragnea, deci dosarele vor fi compromise", a încheiat consultantul politic Cozmin Gușă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-17Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
17 Mai 2019

sa se duca la puscarie toti dar absolut toi mafiotii...incepand cu GHITA tartorul-sef si MAIOR slugoiul mafiotilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray