2020-03-30 16:44

Creierul spionajului telefoanelor mobile, eliberat

 |  19:13
Creierul spionajului telefoanelor mobile, eliberat

JudecătoriiCurţii de Apel Iaşi au admis, ieri, cererea de eliberare provizorie sub controljudiciar formulată de furnizorul de softuri de interceptare ilegală MariusAbutoaiei, arestat preventiv la începutul lunii iunie.

Potrivitanchetatorilor, bărbatul deţine un site prin intermediul căruia se pot comandasofturi pentru interceptarea discuţiilor telefonice. Decizia magistraţilorpoate fi atacată cu recurs de către procurorii DIICOT. Procurorii cercetează 51de persoane din mai multe judeţe în acest dosar, furnizori de softuri şiclienţi ai acestora, care s-au folosit de sisteme pentru a asculta telefoane.La Iaşi, zece persoane sunt cercetate.

PotrivitDIICOT, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba, BiroulTeritorial Hunedoara şi Serviciul Teritorial Iaşi au declanşat, la începutullunii iunie, o amplă acţiune vizând destructuratea unor grupări infracţionalecu preocupări în realizarea de interceptări neautorizate ale convorbirilortelefonice, discuţiilor în mediul ambiental, transmisiilor tip SMS şitransferului neautorizat de date din sisteme informatice. Pe 2 iunie au fostefectuate 53 de percheziţii domiciliare dintre care 11 în imobile dinBucureşti, în Iaşi, două percheziţii în Ilfov,trei în Mehedinţi, patru înCluj, trei în Timiş, două în Bacău, două în Botoşani, două în Suceava, două înArgeş, una în Alba, una în Hunedoara, în Satu Mare, Buzău, Arad, Sibiu, Galaţi,Neamţ, Ialomiţa, Dolj şi Vâlcea. Procurorii DIICOT efectuează cercetări pentrusăvârşirea de infracţiuni informatice şi infracţiuni prev. de Legea nr.51/1991, privind siguranţa naţională a României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine