2020-08-10 21:41

Cresc cozile de tiruri pe DN 5. Șoferii așteaptă peste patru ore să iasă din țară

 |  14:34
Cresc cozile de tiruri pe DN 5. Șoferii așteaptă peste patru ore să iasă din țară

În timp ce la vămile din vestul țării traficul scade de la o zi la alta, ca urmare de restricțiilor impuse de Ungaria, la cele din partea de sud, spre Bulgaria, cozile cresc exponențial.

Dacă marți, la ieșirea din țară prin PTF Giurgiu se formaseră cozi de Tiruri pe circa 4 kilometri, pe DN 5, miercuri situația s-a înrăutățit, astfel că aceste cozi se întind pe mai bine de 15 kilometri.

La intrarea în Giurgiu, circulația este dirijată de patru echipaje de Poliție, iar timpul de așteptare a depășit 240 de minute. Asta arată datele oficiale, dar șoferii din coloană spun că așteptarea este cu mult mai mare.

Potrivit Poliției de Frontieră, există două motive ce au dus la apariția acestei situații: pe de o parte, completarea unor formulare speciale, în contextul pandemiei COVID, pe de altă parte, lucrările de reparații executate de partea bulgară pe Podul Prieteniei.

În ceea ce privește formularele pe care trebuie să le completeze șoferii - în care trebuie să menționeze exact traseul de deplasare - este de menționat că acestea se cer atât la ieșirea prin Vama Giurgiu, cât și la intrarea prin Ruse, deci trebuie completate de două ori, ceea ce mărește, evident, timpul de tranzitare a celor două vămi de la frontiera româno-bulgară.

La aceasta se mai adaugă și întârzierile provocate de lucrările ce se execută pe partea bulgară a Podului Prieteniei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz