2020-08-05 14:52

Creşte numărul cazurilor de rubeolă

 |  13:01
Creşte numărul cazurilor de rubeolă

În 34 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău se înregistrează 347 de cazuri de rubeolă, cu peste 120 mai multe decât săptămâna trecută. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Seminarul Teologic din Buzău, 100, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, 56 de cazuri, dar şi la Liceul “Alexandru Marghiloman”, Colegiul Economic, Şcoala Normală, Grupul Şcolar Nenişescu, toate din municipiul Buzău, precum şi Şcoala de Arte şi Meserii din comuna Ruşeţu.

”Dacă la sfârşitul săptămânii trecute în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică se aflau 224 de elevi bolnavi, numărul acestora a ajuns la 347 în 34 de unităţi şcolare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu. “Elevii au fost izolaţi la domiciliu, iar câteva sute de contacţi au fost vaccinaţi”, a mai spus sursa citată.

Şi la Bucureşti, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” înregistrează din ianuarie un număr crescând de cazuri de rubeolă. “Numai de vineri până luni am avut 76 de cazuri. Acest fapt este urmarea, în mare măsură, a atitudinii rezervate faţă de vaccinări. Categoriile de vârstă predominant afectate în rândul pacienţilor prezentaţi sunt adolescenţii şi tinerii. Nu sunt forme grave. Singurele complicaţii care pot apărea, dar rar, 1 la 150, sunt meningoencefalite', a explicat medical dr. Sorin Petrea.

Rubeola se manifestă prin erupţie cutanată pe tot corpul, mărirea ganglionilor la nivelul cefei şi subraţelor, însoţite sau nu de febră moderată.

“Recomandăm ca la apariţia acestor semne să vă adresaţi medicului de familie, pentru precizarea diagnosticului şi recomandări de tratament adecvat. În cazul gravidelor recomandăm ca acestea să se prezinte direct la spitalul de boli infecţioase. Recomandăm în mod special gravidelor să evite contactul cu persoanele cu rubeolă şi, de asemenea, să evite locurile aglomerate, cu potenţial crescut de contagiune. Vaccinarea antirubeolică se recomandă tuturor persoanelor tinere, nevaccinate şi care nu au trecut prin boală”, a subliniat dr. Sorin Petrea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz