2020-06-05 22:42

Cristian Boureanu, condamnat definitiv! Decizia judecătorilor

 |  14:37
Cristian Boureanu, condamnat definitiv! Decizia judecătorilor

Veste șoc pentru fostul parlamentar, Cristian Boureanu. Acesta a fost condamnat definitiv în dosarul în care era acuzat de ultraj, după o altercație avută cu un polițist. Acesta a primit un an și nouă luni de pușcărie, dar cu suspendare.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în dosarul în care este acuzat că a lovit un poliţist rutier. Iniţial, Boureanu primise în iunie 2018 la Judecătoria Sectorului 1 o condamnare de doi ani şi două luni cu suspendare, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi nouă luni închisoare cu suspendare.

CAB a mai decis ca Boureanu să stea doi ani sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Bucureşti, perioadă în care trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau în cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile, cu excepţia cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

În plus, magistraţii au decis prelevarea de probe biologice de la Boureanu, care vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic. În acelaşi dosar, prietena lui Boureanu, Laura Dincă, a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 2.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

CAB a menţinut şi decizia pe latură civilă, prin care Boureanu a fost obligat să plătească 7.000 de euro daune morale către poliţistul Andrei Ovidiu. În iulie 2017, Boureanu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj, iar Laura Teodora Dincă pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit procurorilor, pe 9 iunie 2017, în jurul orei 1,30, maşina în care se afla Cristian Boureanu, alături de prietena lui, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bd. Aviatorilor din Capitală.

În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.

Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca, anunță Agerpres.

Potrivit Parchetului, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie şi 6 iulie 2017, prietena lui Boureanu a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă fostului deputat. Astfel, declaraţia din 6 iulie 2017 este în contradicţie cu cea anterioară şi cu probatoriul administrat în dosar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-09Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Mai 2019

mare BOU acest Boureanu....ca nu te iei la bataie cu politia in niciun fel de varianta.In cel mai extrem caz chemi un avocat si-l reclami la Parchetul Militar daca face abuz de functie Pai exact asta spune in manual la folosirea armei din dotare.......daca politistul este atacat poate sa foloseasca arma ca sa se apere,sa zica mersi ca n-a patit-o rau de tot Boureanu.....Sa zicem ca politistul era corupt si vroia sa-l sicaneze pe Boureanu..pai nu rezolvi o infractiune cu alta infractiune...filmezi cu telefonul scena si te duci frumos cu avocatul la Parchet si depui plangere.Oricum mie nu mi- placut niciodata filfizonul asta de doi bani care a fost implicat in toate potlogariile cu alti mafioti din politica....te crezi Rambo de ce nu vii cu bazooka sa tragi in masina de politie ca in Vietnam
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine