2020-02-28 14:54

Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru furtul bunurilor aparţinând Elodiei

 |  19:01
Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru furtul bunurilor aparţinând Elodiei

PoliţistulCristian Cioacă, soţul avocatei Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu trei ani,a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Braşov, sub acuzaţia de furt şi furt la plângere prealabilă.Procurorii au trimis, ieri, dosarul Tribunalului Braşov, competent să soluţionezeaceastă cauză.

Înrechizitoriul întocmit de procurori, în urma anchetei demarate la plângereadepusă de mama Elodiei Ghinescu, s-a reţinut faptul că, după dispariţiaacesteia, petrecută în noaptea de 29/30 august 2007, Cristian Cioacă ar fisustras bunuri ale soţiei sale în valoare de 500.000 de lei, atât din apartamentulpe care cei doi îl ocupau, cât şi de la cabinetul de avocatură al ElodieiGhinescu. „De asemenea, în sarcina inculpatului s-a reţinut că a sustras şibunuri aparţinând părinţilor părţii vătămate, valoarea acestora fiind evaluatăla 200.000 de lei“, se menţionează în comunicatul de presă dat publicităţii deParchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

ProcuroriiDIICOT Braşov au dispus, la 15 ianuarie 2008, începerea urmăririi penale pentruinstigare la acces fără drept la sisteme informatice, instigare larestricţionare fără drept a accesului la date informatice şi instigare latransferul neautorizat de date informatice, fapte aflate în concurs real.Totodată, au fost învinuiţi şi complicii poliţistului, Marius Sebastian Breazuşi Marin Adrian Niţu.

Dinactele de urmărire penală a reieşit că, în luna septembrie 2007, Cioacă i-adeterminat pe Marius Sebastian Breazu (ofiţer de poliţie judiciară în cadrulIPJ Braşov) şi pe Marin Adrian Niţu să acceseze fără drept sisteme informaticeprin înlăturarea parolelor de acces, pentru a obţine mesajele din e-mailul avocateiElodia Ghinescu. De asemenea,el i-a determinat pe aceştia sărestricţioneze fără drept accesul la adresele de e-mail respective şi sătransfere neautorizat date dintr-un sistem informatic. Procurorii susţin că, înfapt, în 2 septembrie 2007, înainte de sesizarea dispariţiei soţiei, Cioacă,însoţit de Breazu, s-a dus la Cabinetul de Avocatură "GhinescuElodia" din Braşov şi au accesat fără drept laptopul avocatei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine