2020-07-07 16:56

Criză de anestezice la Spitalul de Urgență Constanța

 |  21:39
Criză de anestezice la Spitalul de Urgență Constanța

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pot fi operate în această perioadă numai cazurile urgente, pacienții cu boli cronice fiind reprogramați, din cauza unei crize a anestezicelor.

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, a declarat că, deși în alte spitale criza miorelaxantelor (medicamente cu acțiune asupra sistemului nervos, ce relaxează musculatura contractata spasmodic - n.r.) a apărut mult mai devreme, în spitalul constănțean nu a avut aceste probleme până săptămâna trecută, potrivit Mediafax.

"Intervențiile chirurgicale fără miorelaxante nu se pot desfășura și ne-am trezit că stocurile noastre nu erau cele pe care le cunoștea directorul medical. Atunci am făcut o ședință prin care au fost anunțate secțiile și am trecut pe un regim de urgență, numai urgență. Între timp, în weekend, am primit o parte din miorelaxantele de care aveam nevoie”, a declarat Cătălin Grasa.

El a adăugat că în cursul zilei de astăzi erau așteptate să ajungă în spital alte stocuri de medicamente, dar și această săptămână în unitatea sanitară vor fi operate numai urgențele.

"Este o criză, să-i spunem. Cei care trebuiau să aducă miorelaxantele nu le-au putut aduce din motive independente de noi. (...) Cantitățile nu sunt încă onorate, ele vin parțial, dar această criză se va rezolva. Nu e nimic pus în pericol. Când am stocurile suficiente o să încep și activitatea de cronici și sperăm să ieșim din această zonă gri”, a mai declarat directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz