2020-02-26 19:43

Criza loveşte diplomaţia. MAE analizează desfiinţarea unor ambasade

 |  19:34
Criza loveşte diplomaţia. MAE analizează desfiinţarea unor ambasade

MinisterulAfacerilor Externe analizează reducerea şi restructurarea numărului dereprezentanţe ale României în străinătate, în vederea reducerilor cheltuielilorinstituţiei. Potrivit ministrului Teodor Baconschi, bugetul alocat în 2010instituţiilor din subordinea MAE este cu 30% mai mic faţă de cel alocat în anul2009, scăzând de la 4,344 milioane de lei la 3,255 milioane de lei. “Înprezent, posibilitatea reducerii numărului dereprezentanţe ale României în străinătate este în stadiul de analiză la nivelulfactorilor de decizie din cadrul ministerului şi, în momentulîn care o hotărâre finală va fi adoptată, aceasta va fi comunicatăpublic", a declarat ministrul.

Numărulde posturi reduse din cele patru instituţii din subordinea MAE - ANCEX,Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi”, Institutul Diplomatic Român şi ComisiaFulbright - a fost de 86.

Pânăacum, ministrul Teodor Baconschi s-a exprimat împotriva închiderii de ambasade,argumentând că, pe termen lung, costul pe care îl implică redeschidereaacestora este mult mai mare. “De foarte multe ori, impactul financiar alînchiderii unor ambasade este minim. Dă bine la publicul care, poate, aşteaptăaşa ceva, dar te costă mai mult să revii politic, să redeschizi o ambasadăpeste cinci sau zece ani”, a declarat ministrul Teodor Baconschi, pe 8 iunie,întrebat dacă se analizează o reducere a numărului de ambasade ale României înstrăinătate.

Maria Alifantis


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine