2019-09-19 13:41

CSM are din nou pe ordinea de zi acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva şefei ICCJ

 |  09:23
CSM are din nou pe ordinea de zi acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva şefei ICCJ

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are, marţi, pe ordinea de zi pronuntarea în legătură cu acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea. Şefa ICCJ este acuzată de ”refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu” şi de ”nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”, acţiunea vizând constituirea completurilor de cinci şi de doi judecători. Dosarul a fost amânat până acum de câteva ori.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat ultima dată pronunţarea în acest dosat în 10 aprilie. De asemenea, pronunţarea a fost amânată la termenul din 27 martie.

La termenul din 13 februarie, Cristina Tarcea a apreciat că cercetarea este ”un abuz”.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în 19 decembrie 2018, printr-un comunicat de presă, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Iulia Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru ”refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) şi o) din Legea nr. 303/2004”.

”În privinţa abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o), s-a reţinut că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile de imediată aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior menţionate, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor”, anunţa atunci Inspecţia Judiciară.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea judecătorului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-16Parerea ta...

MANDARINA
16 Apr 2019

Mamaieee! Iesi la pensia aia speciala dar nesimtita si mai lasa si pe altii mai tineri, sa roada si ei un oscior. Danilet de abia asteapta!
MANDARINA
16 Apr 2019

Mamaieee! Iesi la pensia aia speciala dar nesimtita si mai lasa si pe altii mai tineri, sa roada si ei un oscior. Danilet de abia asteapta!
RAID
16 Apr 2019

Ccr iccj si acum dna in slujba infractorilor.Sa se desfiinteze judecatorii si procurorii si fiecare roman sa-si faca dreptate cu arma in mana.Cat de neaom poti sa fii sa ai sute de milioane pe luna plus pensii speciale si tu sa te pui in slujba mafiei.Romania o tara distrusa :Jocurile Foamei.Scarlat si Mirica plus Nistor procurorii slugi ai mafiei dragnea.Cele cinci judecatoare curvele lui dragnea .Exista o singura varianta corecta ieri:sa se dea o decizie.Clar ca lumina zilei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray