2020-06-07 00:23

CSM: Discutarea raportului IJ referitor la KOVESI și IACOB, amânată pentru 9 MAI

 |  11:52
CSM: Discutarea raportului IJ referitor la KOVESI și IACOB, amânată pentru 9 MAI

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a acordat miercuri, pentru 9 mai, un nou termen la care urmează să fie discutat raportul întocmit de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de către procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul-şef adjunct, Marius Iacob, a unor abateri disciplinare, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Kovesi a afirmat miercuri, la sosirea la CSM, că va prezenta Secţiei pentru procurori cereri pentru administrare de probe şi solicitări de apărare. "Este o procedură care nu este publică. Ne-am prezentat. Vom prezenta cereri pentru administrare de probe, cereri de apărare şi o să vedem rezultatul. O să ne prezentăm probele în apărare, o să ne facem apărările, o să vedem decizia", a declarat şefa DNA. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri s-a aflat sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la săvârşirea de către Laura Codruţa Kovesi a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. a), c) şi m) teza a doua din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. În ceea ce îl priveşte pe Marius Iacob obiectul cauzei îl reprezintă abaterea disciplinară prevăzută de art. 99, lit. i) teza întâi din acelaşi act normativ. Pe 12 ianuarie, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat acţiune disciplinară faţă de Kovesi şi Iacob pentru săvârşirea unor abateri, acţiunea fiind înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea celor doi magistraţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-21Parerea ta...

UN AMARAT
21 Mar 2018

CEVA NORMAL...SE VA MAI AMANA SI DUPA 9 MAI PANA ISI VA TERMINA MANDATUL..FARA ALTE COMENTARII...STIAM CA SE AMANA PANA LA CALENFELE GRECESTI..SUNTEM IN ROMANIA SI ....TOTUL E ANAPODA .COLONIA ROMANIA FACE DOAR CE SE CERE DE CATRE SUA, MERKEL SI ALTII .......NU AVEM COLOANA VERTEBRALA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine