2020-02-22 13:21

CSM și Kovesi critică modificarea Codurilor Penale: ”Nu este util în nicio societate”

 |  18:14
CSM și Kovesi critică modificarea Codurilor Penale: ”Nu este util în nicio societate”

Judecătorii şi procurorii sunt împotriva modificărilor propuse la codurile penale. Ei consideră că acestea îi lasă pe anchetatori fără posibilităţi reale de a cerceta o faptă penală de corupţie. Consiliul Superior al Magistraturii a decis cu majoritate de voturi că propunerile parlamentarilor nu sunt de aplicat.

„La nivelul CSM, comisia de specialitate, respectiv legislația, nu ne-am însușit aceste propuneri de modificare pe cele două texte de lege. Sens în care evident s-a comunicat comisiei speciale necesitatea păstrării actualelor forme de incriminare pentru cele două categorii de infracțiuni. Insistăm noi, CSM, ca în baza dreptului constituțional al legiuitorului de a legifera, de a emite acte normative, să se dea prioritate propunerilor și argumentelor tehnice pe care judecătorii și procurorii le exprimă prin intermediul CSM”, a spus vicepreședintele consiliului, Codruț Olaru.

„Un Cod penal, un Cod de procedură penală care lipsește anchetatorii de posibilități reale de investigare nu cred că este util în nicio societate”, a spus și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

LEVST.
08 Mai 2018

Evazionistii nu mai merg la inchisoare daca achita prejudiciul plus 50% - legea a trecut de primul hop in Senat(...)_____-----_____cred si eu...Cine sunt cei mai mari afaceristi si evazionisti din Romania? Parlamentarii( si in general conducerea tarii, si central si in localitati), rudele sau "oamenii" lor, asa ca face sens- pentru ei- aceasta masura,daca nu-i prind raman cu toata prada, daca-i prind, nicio pierdere, chiar si cei extra 50% ii platesc din fondurile de la ultima evaziune, sau de la urmatoarea...Totusi, aceasta masura se poate aplica celor care sunt prinsi pentru prima data, suma este mica si exista o oarecare confuzie, in sensul ca persoana respectiva ar fi putut sa greseasca involuntar, adica o adevarata greseala...
ADEVARAT
08 Mai 2018

AI AMINAT SAU TARAGINAT PINA SAU PRESCRIS , DOSARELE MAFIOTILOR . FURTURILE MUSAMALIZATE DISTRUGEREA ECONOMIEI , CINE RASPUNDE SI PLATESTE ? ACUM AVEM SI NOI REPERCUSIUNILE , LIPSEI DE FERMITATE . SI CE SALARI SI FAVORIZARI , AU CEI CARE SAU COMPLACUT CU DISTRUGEREA SOCIETATI .
ANONIM
09 Mai 2018

Pai nu e util pentru procurori. Cum sa mai fabrice si ei niste dosare? Cum sa mai paradeasca si ei niste oameni?
ANONIM
09 Mai 2018

Nu este util.in .nicio societate a procurorilor ... vor murii de foame ...
PROBAREA : NU-S PROBEEEE !!!
09 Mai 2018

pescuit primitiv; upgrade cu curent,dinamită ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine