2020-02-18 20:30

CSM vrea prag surprinzător pentru prejudiciul din dosare

 |  22:12
CSM vrea prag surprinzător pentru prejudiciul din dosare

Reprezentanții CSM au propus comisiei speciale din Parlament ca infracțiunile de delapidare, abuz sau neglijență în serviciu ori uzurpare a funcției să nu mai fie pedepsite dacă prejudiciul este de cel mult 50 de mii de euro și este acoperit de înfăptuitor, dacă acesta nu e funcționar public. Propunerea asumată deja de PSD a stârnit protestele asociațiilor profesionale ale magistraților și ale opoziției din comisia parlamentară.

Amendamentele aduse de CSM în Comisia specială pe tema justiției i-au determinat pe reprezentanții forumului judecătorilor să părăsească sala.

Reprezentații CSM propun ca infracțiunile de delapidare, abuz în serviciu, neglijență în serviciu, folosirea abuzivă a funcției, uzurparea funcției și divulgarea informațiilor, săvârșite de persoane care nu sunt  funcționari publici, să nu se pedepsească dacă prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro, iar făptuitorul îl acoperă înainte de momentul sesizării instanței de judecată..

Discuția pe tema codului penal va continua săptămâna viitoare, când sunt așteptate pozițiile asociațiilor profesionale ale magistraților.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-16Parerea ta...

LEVST.
15 Mai 2018

asta dovedeste cel putin 2 lucruri, primul arata cat de infestata si inca la varf, este justitia din Ro., si doi, dovedeste ca acesti indivizi considera 50 mii euro un mizilic, cea ce impune idea ca ei detin milioane, cele mai multe talharite, sub forma de spagi si plocoane, de la marii delapidatori cat si de la banditii marunti, in special de la clanuri care se ocupa cu camatarie, prexenetism alt fel de trafic de fiinte umane, etc...In sfarsit, membrii acestui CSM trebuie sa fie niste gunoaie superimputzite, ale umanitatii...
LEGILE LOR
17 Mai 2018

UN FLEAC , DE APARTAMENT SE POATE FURA IN FIECARE AN . HA , HA , V-AM CIURUIT . HA DACA ADUNI 11 000 DE PRIMARI SI CELANTI SALARIATI LA STAT DE 1 MILION . TRAI NENEACA PE EI . HA , HA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine