2020-08-10 19:20

Cu acordul lui Traian Băsescu, Emil Boc accelerează asumarea răspunderii pe legea educaţiei

 |  16:31
Cu acordul lui Traian Băsescu, Emil Boc accelerează asumarea răspunderii pe legea educaţiei

Guvernul vacontinua procedura de asumare a răspunderii pe Legea învăţământului. Asta, înciuda faptului că judecătorii Curţii Constituţională au decis că procedura de asumare nueste constituţională în acest caz.

Emil Boc şi Marko Bela spun amândoică vor continua în Parlament procedurile de asumare. Mai mult, lideriicoaliţiei guvernamentale declară că au undă verde de la Traian Băsescu pentru aceastăacţiune. Ei susţin că prin motivarea de azi, Curtea, de fapt, le dă voie sămeargă mai departe cu asumarea răspunderii în Parlament.

“Procedura merge mai departe, nu există nici un mecanism dea o opri”, a spus premierul Boc,explicând că dacă a existat un conflictîntre puterile statului, acestas-a încheiat în momentul în careExecutivul şi-a angajat răspunderea în Parlament, iar Opoziţia a depus moţiuneade cenzură.

Vicepremierul Marko Bela a declarat şi el că, în urmamotivării CCR privind Legea educaţiei, procedura angajării răspunderii poatecontinua în Parlament.

“Eu consider că putem continua procedura angajăriirăspunderii Guvernului şi că Birourile permanente ale celor două camere artrebui să decidă în acest sens. Înseamnă că trebuie pusă pe ordinea de zi,trebuie stabilită ziua când se citeşte moţiunea de cenzură, ar trebui să meargămai departe procedura de angajare a răspunderii”, a afirmat Marko Bela.

El a precizat că a discutat problema nu doar cu Emil Boc,ci, şi cu preşedintele Traian Băsescu, care este de accord cu opiniaGuvernului. “Şi domnul preşedinte, şi domnul prim-ministru sunt de aceeaşipărere, că ar trebui să continuăm procedura de angajare a răspunderii”, amenţionat preşedintele UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz