2020-07-11 17:37

Cum JUSTIFICĂ Poliția violențele din ziua de Paște: ”Folosim forța letală atunci când nu mai este altă cale de acțiune”

 |  16:15
Cum JUSTIFICĂ Poliția violențele din ziua de Paște: ”Folosim forța letală atunci când nu mai este altă cale de acțiune”

Inspectorul general al Poliției Române împreună cu Inspectorul General al Jandarmeriei Române și șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale au susținut o declarație de presă, ca urmare a scandalurilor violente ce au avut loc duminică în cartierele sărace din București, Ploiești și Săcele, pe fondul încălcării restricțiilor legale.

Chestor principal Liviu Vasilescu, Inspectorul General al Poliției Române: „O să încep prin a vă prezenta câteva date generale cu privire la situația operativă din România, precum și câteva evenimente care au apărut în spațiul public în ultimele ore. Din analize realizate la nivelul Poliției Române, infracționalitatea din perioada sărbătorilor pascale a scăzut cu 17% față de anul trecut. Pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, polițiștii au efectuat 848 de acțiuni. Polițiștii au intervenit și au aplicat 24 de mii de sancțiuni contravenționale, din care peste 14 mii pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Până la acest moment la Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive pentru patru persoane, la Brașov opt persoane, la București 11 persoane, cu propunere de arestare preventivă. Au fost aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au participat la aceste evenimente, însă verificările sunt în curs, iar toți cei implicați vor fi trași la răspundere, penală sau contravențională, după caz. Manifestăm toleranță zero față de cei care nu respectă legea.”

Chestor de poliție Alexandru Scurtu, șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale: „Tactica și modul de intervenție se dispun în funcție de datele de la fața locului, numărul de participanți la fața locului, comportamentul acestora și numărul de forțe de ordine de la fața locului. Se analizează punctual, fiind stabilite cele mai bune modalități de intervenție. Când evenimentele degenerează, sunt chemate în sprijin echipele de acțiuni speciale. Opinia publică trebuie să înțeleagă că valoarea cea mai importantă este viața, iar forțele de ordine folosesc valoarea letală numai atunci când nu mai este o altă cale de acțiune.”

Colonel Bogdan Enescu, șeful Jandermeriei Române: „De la începutul declarării stării de urgență, am direcționat principalul efort al Jandarmeriei către efortul de combatere a coronavirusului, precum și pentru protecția populației și asigurarea unui climat corespunzător.”

Reamintim că, în prima zi de Paște, forțele de ordine au intervenit și au tras focuri de armă în aer, după ce oamenii legii au fost atacați de mai multe persoane din clanuri, potrivit G4Media.

Opt persoane au fost reținute astăzi la Brașov, în urma scandalului din Săcele. De asemenea, în Capitală au fost reținute nouă persoane, ca urmare a conflictului din Sectorul 5, care a impus folosirea armamentului de către poliţişti. Autoritățile au anunțat ulterior că audierile vor continua.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-20Parerea ta...

CORONA MORțII șI VIATA
20 Apr 2020

Ce facem când ieșirea noastră din izolare vine la pachet printr-o obligație generală pentru toată lumea? Ce va trebui să facem sa ne batem cu forțele de ordine , cu forțele preoțești sau vom sta cu toții gura casca ca o minune sa se întâmple ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz