2020-07-03 22:22

Cum se CONTRAZIC Iohannis și Dăncilă din cauza întâlnirii de la Cotroceni

 |  22:37
Cum se CONTRAZIC Iohannis și Dăncilă din cauza întâlnirii de la Cotroceni

Critici dure și acuzații grave după discuțiile de la Palatul Cotroceni dintre președinte, premier și ministrul Muncii pe tema legii salarizării. Șeful statului susține că a avertizat guvernul în legătură cu diminuarea unor salarii, lipsa predictibilității și instabilitatea bugetară. Nu s-a discutat așa ceva, acuză Lia Olguța Vasilescu și Viorica Dăncilă. Șefa Guvernului îi cere chiar președintelui să facă publică stenograma întâlnirii.

Președintele Klaus Iohannis susține că legea salarizării contrazice chiar principiul echității, de la care a pornit, din cauza corecţiilor şi excepţiilor introduse ulterior prin ordonanţe de urgenţă. Acestea, spune şeful statului, creează noi probleme şi riscă să transforme legea într-o formă fără fond.

După întâlnire dintre președinte, premier și ministrul Muncii, Administrația Prezidentiala a enumerat, într-un comunicat, mai multe avertismente pe care Klaus Iohannis le-a transmis guvernului: "Suprapunerea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu modificarea Codului Fiscal prin OUG 79/2017 a condus la diminuări salariale pentru unele categorii de personal, atât la nivel central, cât și local, consecințe negative pe care Guvernul nu le-a prevăzut. Deși au fost promise majorări de 25% ale salariilor începând cu 1 ianuarie 2018, aceste creșteri au fost de fapt anulate prin artificiul fiscal al mutării contribuțiilor sociale în sarcina angajaților, transmite administratia prezidentiala."

Viorica Dăncilă a venit la Ora Premierului să dea asigurări că veniturile bugetare sunt în creștere și stabilitatea economică nu e afectată de creșterile salariale. Șefa executivului s-a declarat surprinsă de comunicatul Președinției: "Cred că cel mai bine ar fi ca Iohannis sa arate stenogramele intalnirii si atunci ne-am edifica toti.  Eu nu imi permit sa spun de cineva ca minte, dar lucrurile nu au stat asa cum se spune in comunicat."

Varianta premierului este susținută și de ministrul Muncii, care a răspuns punctual într-un comunicat obiecțiilor formulate de Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-03Parerea ta...

FANE DE LA IMPINS VAGOANE
04 Apr 2018

CRED CA CELE DOUA TOAPE NU AU INTELES NIMIC DIN CE LE-A INTREBAT IOHANNIS .
ANONIM
04 Apr 2018

MAI POSTACI SLUGOI ATI VREA VOI SA FITZI IN LOCUL CELOR DOUA'' PANARAME ANALFABETE'' DAR NU SUNTETI DECAT NISTE PARLITI FRUSTRATI VULGARI CARORA LE CRAPA MATZUL DE INVIDIE IN CEEA CE-L PRIVESTE PE NAZIST ATI VAZUT VOI NEAMT SA IUBEASCA ROMANIA SI PE ROMANI? DOAR SA NA FURE SI SA NE OROPSEASCA VAI DE CAPUL VOSTRU PROSTANACILOR TAMPITI NICI DRAGNEA NU=I BUN DAR NICI VANZATORUL DE COPII SI HOTZ DE CASA NU ARE CE CAUTA LA CARMA TARII
@ ANONIM
04 Apr 2018

Tu mergi la medic bosorogule si te trateaza ca ti-au spalat creerii lichelele de gadea si ciutacu. Apropos.....Ce detergent folosesc slugile lui voiculescu puscariasul cand va spala creerele mizeriilor ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz