2020-07-14 07:36

Cum se va circula după 15 mai. Anunțul Ministrului Sănătății

 |  17:57
Cum se va circula după 15 mai. Anunțul Ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății a declarat luni că numărul de îmbolnăviri din țara noastra este in faza de platou și se speră ca de săptămâna viitoare numărul îmbolnăvirilor să scadă.

Acesta a reiterat că după 15 mai vom putea circula în localitate fără declarație pe proprie răspundere, dar că pentru a călători în afara localității trebuie să se facă dovada unui motiv bine întemeiat. Întrebat despre cum va putea verifica poliția motivul invocat, acesta a dat exemplul călătoria la o locuință deținută în afara localității unde cel care face călătoria trebuie să dovedeasca ca este proprietarul.

Tătaru spune că se intenționează mentinerea carantinei institutionalizate si o lege in acest sens a fost trimisă catre Parlament.

Pe perioada stării de alertă, regimul juridic al contravențiilor este asimilat și pus în aport cu prevederile Ordonanței 2/2001 (privind regimul juridic al contravențiilor) pentru a evita situația ivită în contextul în care regimul contravențiilor stabilit în baza Ordonanței 1/1999 a fost declarat neconstituțional, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, prezentând principalele măsuri din proiectul de lege privind combaterea pandemiei de COVID-19, în perioada stării de alertă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-11

In legatura cu acest articol...

Purtarea MĂŞTII devine obligatorie în spaţiile închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport. REGULI pentru instituţiile publice şi companii
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz