2020-05-29 01:21

Curtea de Apel a decis!!! Sorina Pintea rămâne sub control judiciar

 |  09:59
Curtea de Apel a decis!!! Sorina Pintea rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii,  să rămână sub control judiciar în dosarul în care a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, măsură preventivă luată prin încheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă”, se arată în decizia CAB.

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ din Baia Mare, judeţul Maramureş, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).

Conform DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare, încheiat în anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, menţionează DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

CIORDEALA
22 Mai 2020

Un fleac . V am ciuruit . Iau si eu un mic ciubuc . Bichinii . Alti fura mai mult
CONSTANTIN
22 Mai 2020

Este o grava eroare.O fosta ministra sa ramana sub control juridiciar??Pintea a fost ministul Sanatati ,a facut ,a dres ,a luat spaga inainte sau dupa ce a ajuns ministru ,ce mai conteaza!!La relatiile locale si natoionale pe care le are in justitie cand i se va face dreptate arsice vor ajunge judecatorii care au indraznit sa o mentina in acasa.O casa modesta ,apartasment comunist ,cu ceva ajustari!! Conteaza insa finalul procesului!!1I se va cere scuze,i se va platii despagubiri pentru lezarea demnitatii de doctor si cetatean. Pentru suferinte morale posibil sa ajunga Prim Ministru.Spaga ??Ei si ce ??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine