2019-10-14 11:16

Curtea de Apel a SUSPENDAT hotărârea prin care Înalta Curte a tras la sorţi completele de cinci judecători

 |  16:16
Curtea de Apel a SUSPENDAT hotărârea prin care Înalta Curte a tras la sorţi completele de cinci judecători

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ÎCCJ privind tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie. Decizia nu e definitivă, însă instanţa a decis suspendarea hotărârii ÎCCJ până la soluţia finală.

Curtea de Apel a anulat şi suspendat vineri hotărârea prin care Înalta Curte de Casaţie a tras la sorţi completele de cinci judecători, informează România TV.

Hotărârea nu este definitivă.

„Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în minuta deciziei.

Astfel, noile complete de cinci judecători, trase la sorţi în urma deciziei CCR, sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a acestei contestaţii.

Avocata lui Liviu Dragnea a contestat la Curtea de Apel tragerea la sorţi a completelor de 5 judecători şi a avut câştig în primă fază, noile complete fiind suspendate.

Completul de 5 judecători de la Secţia penală a Înaltei Curţi judecă recursul în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. În acest dosar, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în primă instanţă.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a tras la sorţi, pe 9 noiembrie, noii judecători din completurile de 5, schimbând şi componenţa celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea. Vicepreşedintele ÎCCJ, Iulian Dragomir, nu se mai regăseşte în acest complet.

Tragerea la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci jdecători pentru anul 2018 a avut loc în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/liviu-dragnea-afla-azi-cine-ii-va-da-sentinta-iccj-trage-la-sorti-cinci-judecatori_447016.html#ixzz5XgV8OJ7o

Citeşte şi: ÎCCJ a tras la sorţi completurile de 5 judecători. Cristina Tarcea: Sper să se sfărşească epopeea, deşi am dubii"Ne-am vazut obligati sa formulam aceasta cerere pentru ca suntem in situatia de a fi in continuare cu drepturi procesuale vadit afectate, respectiv repartizarea aleatorie a cauzelor. Decizia CCR inca nu s-a publicat, orice decizie a CCR isi produce efectele pentru viitor de la data publicarii deciziei, care cuprinde si considerentele", a declarat avocata, potrivit Ziare.com.

In consecinta, aceasta cere si anularea ultimei trageri la sorti.

Potrivit avocatului lui Dragnea, hotararile contestate genereaza o neregularitate si o incalcare flagranta a drepturilor procesuale ale tuturor persoanelor judecate: "Nu numai ale reclamantului".

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, vineri, în procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, contestă modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Iniţial, Liviu Dragnea a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu decizia Colegiului de conducere al ÎCCJ din luna septembrie, prin care s-a hotărât să nu fie aplicate noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători.

Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare şi a anunţat în sala de judecată că liderul PSD solicită atât suspendarea, cât şi anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ÎCCJ, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători.

Flavia Teodosiu a susţinut că noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Instanţa supremă să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5.

Avocata a precizat că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la Instanţa supremă este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale.

În opinia avocatei, Instanţa supremă ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii.

Tot acum, Flavia Teodosiu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

"Domnul Dragnea este total nevinovat. A fost judecat altfel decât ar fi trebuit", a mai declarat avocata.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completurilor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.

Dragnea susţinea, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, pronunţate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii.

După ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, Instanţa supremă a tras la sorţi noile completuri pe data de 8 noiembrie.

Liviu Dragnea este judecat la Instanţa supremă în dosarul DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Curtea Constituţională a decis că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să tragă la sorţi toate completele de cinci judecători, ceea ce Înalta Curte a şi făcut, chiar a doua zi. Tragerea la sorţi s-a făcut după ce decizia Curţii Constituţionale a fost comunicată, dar nu şi motivată şi publicată în Monitorul Oficial.

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte judecă recursul în procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-23Parerea ta...

COMPLETUL DRAKNEA SRL.
23 Noi 2018

Borfasul condamnat penal vrea sa-si faca propriul complet SRL de judecata numai sa scape de puscarie. Nu scapi lichea ordinara la cât ai FURAT nici in gaura de sarpe.
ROMA
23 Noi 2018

Da judecatorii mafiei slugile infractorului dragnea ies la lumina:alina ghica sclava lui savonea si marcu de la csm catelele lui dragnea.plus dorneanu de la ccr.uitati-va la fata acestei judecatoare a mafiei atentie pusa ilegal sa judece aceasta cauza care de fapt este inadmisibila.asta se numeste si obstructionarea justitiei.cum poate o amarata de curte de apel sa judece ce face o curte suprema de justitie?sa nu fie uitata nici o sluga a acestui infractor.plus jandarmii criminali care sa fie impiedicati sa defileze la 1 decembrie.plus gusa de la realitatea tv sclavul infractorului dragnea.
ANONIM
23 Noi 2018

Puscariasul draknea l-a cumparat pe BANI PUBLICI si pe fostul pesedist gușa cel cu doua '' doctorate''.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray