2020-08-06 04:52

Curtea de Apel Bucureşti, decizie privind calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu

 |  15:58
Curtea de Apel Bucureşti, decizie privind calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu

Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Bucureti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

”Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, a mai transmis Curtea de Apel Bucureşti.

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator. El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Sep 2019

si daca existau chitante nu sunt valabile ca nu e stampila de culoare roz-bombon .Oricum concluzia e foarte simpla-Am avut un personaj care a fost ILEGAL in viata politica de dupa 1989 deoarece este un ticalos care a facut politie politica de tip KGB-NKVD toata viata lui impreuna cu toata familia si colaboratoriialesi din aceeasi categorie scarboasa
CEVA, CEVA FUM IESE
21 Sep 2019

APROPO DE TEZAUR : MAI MULT OMERTĂ vs ABORDARE.....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz