2019-08-22 18:48

Curtea Supremă SESIZEAZĂ CCR după adoptarea Codului de Procedură Penală

 |  18:15
Curtea Supremă SESIZEAZĂ CCR după adoptarea Codului de Procedură Penală

În cadrul Secțiunilor Unite ale Înalte Curți de Casație și Justiție, judecătorii au decis sesizarea Curții Constituționale privind neconstituționalitatea modificărilor la codul de procedură penală, adoptate în Parlament luni seară.

Nu este primul caz în care Curtea Supremă contestă inițiativele legislative ale majorității PSD-ALDE. Judecătorii au sesizat CCR și privind cele trei ale justiției. Sesizările acestora au fost admise parțial de către CCR, proiectele revenind pentru punerea în acord cu decizia CCR în Parlament.

PNL și USR au anunțat la rândul lor că vor ataca modificările la codul de procedură penală la Curtea Constituțională.

Dan Barna a spus că, de luni, România a devenit un „rai al infractorilor”, în care femeile violate vor fi nevoite să dea declaraţii privindu-i în ochi pe agresorii lor, iar dacă cineva face evaziune fiscală sau spălare de bani, „este liber să plece în Costa Rica”, pentru că autorităţile nu îl vor mai putea aresta preventiv. 

Și președintele României, Klaus Iohannis, a criticat demersul puterii. Șeful statului a declarat, după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditați la București, că încercarea de modificare a codurilor penale este „inadmisibilă” și a anunțat că se va folosi de toate prerogativele funcției sale pentru a acționa. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-19Parerea ta...

JUSTITIE
19 Iun 2018

este constitutional sa dai legi pentru un infractor periculos numit dragnea liviu?nu este infractiune?
TRADATORI DE TARA
19 Iun 2018

BA DAR MULTI GINDITORI SI CURTI , MAGISTRATI , JUDE CARE TAIE FRUNZE LA CIINI ,MINISTRI , COMISI SI PRESURI DE FACUT LEGI . SI TOTI LUATI DIN CITE 7 LOCURI , PENSI , SALARI SI DOCTORATE BABAME DIN BANI PROSTILOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray