2020-08-07 22:14

Curtea de Apel Iaşi reconfirmă: Cathedral Plaza este construită ilegal

 |  18:24

Construcţia clădirii Cathedral Plaza este ilegală, potrivit unei decizii a magistraţilor Curţii de Apel Iaşi. Pe lângă stabilirea ilegalităţii, judecătorii au decis că rediscutarea valabilităţii autorizaţiei de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect, iar desfiinţarea autorizaţiei irevocabilă.

Decizia Curţii de Apel Iaşi confirmă în fapt decizia dată în 2010 de Curtea de Apel Suceava prin care a fost modificată decizia din 2009 a Curţii de Apel Ploieşti. Întrucât decizia Curţii de Apel Ploieşti a fost modificată şi autorizaţia de construire a fost anulată irevocabil, nici un alt litigiu cu privire la această soluţie nu mai poate fi judecat, o astfel de cerere nemaiavând obiect.

Decizia Curţii de Apel Iaşi confirmă totodată şi soluţia Curţii de Apel Alba Iulia din ianuarie 2011, care stabilea şi ea că rediscutarea valabilităţii autorizaţiei de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect.

Deşi atunci reprezentanţii Millenium Building Development SRL (MBD) au declarat în mod fals că decizia Curţii de Apel era în favoarea lor, în realitate, în istoria litigiului pentru anularea autorizaţiei Cathedral Plaza, Justiţia din România s-a pronunţat de 15 ori în favoarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB), pe când MBD a obţinut o singură soluţie favorabilă, cea a Curţii de Apel Ploieşti, şi aceea modificată ulterior. „O construcţie ilegală nu poate fi menţinută, întrucât contravine chiar noţiunii de drept. Abuzurile promotorului imobiliar al Cathedral Plaza şi ale puterii de stat care i-a permis construirea ilegală trebuie să înceteze. Aşteptăm cu încredere o decizie a justiţiei şi pentru demontarea colosului, într-un stat în care puterea corupţiei şi corupţia puterii se clatină din ce în ce mai tare”, declară Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, potrivit comunicatului de presă.

ARCB şi Primăria Municipiului Bucureşti sunt angajate în prezent în diferite procese care vizează desfiinţarea construcţiei ilegale.

În 22 februarie, Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti informa că mai mulţi angajaţi ai ISU Bucureşti sunt cercetaţi penal pentru fals intelectual, săvârşit cu ocazia întocmirii aşa-zisului proces-verbal de terminare a lucrărilor la Cathedral Plaza. Plângerea penală a primit iniţial o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, pe 16 decembrie 2011. Luna trecută însă, Doru Ţuluş, şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a DNA, a infirmat în totalitate soluţia de neîncepere a urmăririi penale a angajaţilor ISU Bucureşti şi a dispus reluarea cercetărilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz