2019-12-05 21:51

CUTREMUR cu magnitudine 5,8 în zona Vrancea, resimţit şi în BUCUREȘTI. Precizări ale Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

 |  09:10
CUTREMUR cu magnitudine 5,8 în zona Vrancea, resimţit şi în BUCUREȘTI. Precizări ale Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează, după ce în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudine 5,8 resimţit şi în Capitală, că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora. Aproximativ trei ore mai târziu, un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,2. Conform INFP, al doilea seism s-a produs la ora 5:48, la aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 148 de km. Servicul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în prima jumătate de oră după cutremurul cu magnitudine 5,8, 25 de apeluri pentru atacuri de panică, după care situaţia a revenit la normal.

Şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a anunţat că în primul sfert de oră după cutremur, la 112 au fost primite 12 apeluri de la persoane care invocau atacuri de panică şi lipotimii.

La o jumătate de oră după producerea seismului, care s-a resimţit puternic în Capitală, numărul apelurilor a ajuns la 25.

"După acest interval, situaţia a revenit la normal", a precizat Alis Grasu, care a menţionat că toate cazurile semnalate după cutremur s-au dovedit a fi atacuri de panică.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că seismul a avut loc la ora 03:38:06 şi a avut magnitudine 5.8 pe scara Richter.

Seismul s-a produs la adâncimea de 151 de km, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (24km), Nehoiu (28km), Întorsura Buzăului (34km), Târgu Secuiesc (38km), Slănic-Moldova (54km).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grade Mercalli.

Cutremurul s-a simţit şi în Capitală.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă avertizează că pot urma replici ale cutremurului.

"În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube. Nu sunt inregistrate apeluri prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112", anunţă DSU, citat de News.ro.

Cutremurul produs duminică este cel mai puternic din acest an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-28Parerea ta...

ANONIM
28 Oct 2018

Diktatorul analfabet din Telemorman mai traieste dupa cutremur ?
ANONIM
29 Oct 2018

Ce efecte , pe lângă cele invocate la folosirea schimbării orei, opinați că ar mai putea avea modificarea în conștiința colectivă a continumuului spațiu-timp, prin schimbarea orei ,?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray