2019-10-14 14:25

Dan Adamescu a murit. Anunţul a fost făcut de nora sa

 |  08:11
Dan Adamescu a murit. Anunţul a fost făcut de nora sa

P24

Nora lui Dan Adamescu a făcut anunţul că omul de afaceri a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, Dan Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat, fiind condamnat la patru ani şi patru luni cu închisoare dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. El făcuse şi o cerere de liberare condiţionată, care îi fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut. că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat, sora sa primind acceptul să stea într-o încăpere alăturată, pentru a-l putea supraveghea.

El deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au ridicat, la sfârşitul anului trecut, controlul judiciar pe cauţiune pentru Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii fixaseră cauţiunea la 40 de milioane de lei în acest caz. Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Angela Toncescu au fost trimişi în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei. Procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a omului de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SR, pentru abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi spălare a banilor, anunţa DNA. În cauză, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788.978.853,37 lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714.089.825,66 lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

CRI
24 Ian 2017

bravo felicitari
ADAMESCU, PT. ”CRI”
24 Ian 2017

MULȚUMESC, IUBI, TE-AȘTEPT SĂ VII CÎT MAI REPEDE LÎNGĂ MINE! AMIN!
IOAN CEL DREPT
24 Ian 2017

Oare ii mai foloseste la ceva miliardele furate de la poporul roman , respectiv de la copilasii care au parintii departe pentru a le asigura pita sau de la trusturile de turism de la care a furat hotele întregi lăsate in paragina , sau asirom care era o asigurare românească pt români si care si despagubea oamenii in cazul unor accidente etc . Asta face parte di sculele străine de exfoliere a patrimoniului National , si care acum se duce unde se duce dar pe care noi va trebui să-l tratam ca pe un hot de sperante românești. Izbaveste doamne poporul român de toti adamestii din el.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray