2020-07-04 12:42

Dan, despre intervenţia jandarmilor: Nu am ce să-mi reproşez. Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia sub supravegherea unui procuror militar. Prim-procurorul Parchetului Militar o contrazice

 |  12:08
Dan, despre intervenţia jandarmilor: Nu am ce să-mi reproşez. Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia sub supravegherea unui procuror militar. Prim-procurorul Parchetului Militar o contrazice

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marţi, referindu-se la intervenţia jandarmilor din Piaţa Victoriei, de vineri seară, că nu are ce să-şi reproşeze şi că Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia sub supravegherea unui procuror militar care a fost în piaţă. Prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a declarat marţi că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor de vineri seară, când au avut loc violenţe.

„Nu am ce să-mi reproşez, am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de Interne responsabil. (...) Dacă în urma verificărilor sau în urma sesizărilor vor reieşi şi astfel de aspecte, bineînţeles că se vor lua măsurile legale. Eu nu am încurajat niciodată nicun fel de abuz”, a declarat Carman Dan, care a precizat că „rămâne de actualitate” ce a declarat sâmbătă.

Ea spus că a auzit "foarte multe invenţii care nu pot fi numite ştiri" despre faptul că ar fi constituit diverse celule, diverse comitete.

"Eu cred că sunt unii care-şi doresc cu orice chip să scape de ministrul de Interne şi de Guvern. Zic să rămînem într-o stare de normalitatre. Ce am declarat atunci susţin şi acum, până la urmă sunt acele verificări care se vor face, sunt la dispoziţia organelor de anchetă, chiar îmi doresc ca acestea să-şi facă treaba şi să stabilească în ce mod ministrul şi-a exercitat competenţele plecând de la ideea pe care am susţiut-o şi cu ocazia ieşiiri mele de sâmbătă, că nu mi-am depăşit în nciun fel competenţele legale iar Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia în piaţă sub supravegherea unui procuror mlitar care a fost în piaţă", a afirmat Carmen Dan.

Întrebată dacă este mulţumită de intervenţia Jandarmeriei din 10 august, Carmen Dan a evitat un răspuns tranşant, ţinând să repete că toată inetrvenţia a avut loc sub supravegherea unui provcuror miltar”.

Update: Întrebat, marţi, dacă poate confirma declaraţiile publice făcute de purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei potrivit cărora un procuror militar a gestionat situaţia juridică a evenimentelor din PIaţa Victoriei, prim procurorul Parchetului Militar a negat această informaţie care de altfel a fost făcută publică şi de ministrul de Interne Carmen Dan.

„Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (...) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

De asemenea, întrebat dacă din punct de vedere legal la intervenţie ar fi trebuit să fie prezent un procuror militar, Corbu a răspuns: "Sub nicio formă", potrivit News.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-14Parerea ta...

ANONIM
14 Aug 2018

Nu si-a exercitat puterea de influenta cf prerogativelor functiei sale. A ramas in coada de peste si se profita. Trebuia sa iasa pe post/presa sa declare INAINTE de ziua mitingului acestea. Atunci s-ar fi tinut cont de pozitia ministrului de interne, iar nu sa delege procuror militar, cum sustine acum. E responsabila. fie a tacut de tuta, fie la ordin ca e doar marioneta, fie de frica pt ca i-au aratat ei cand l-au raposat pe sotul ei recent. Orice ar fi trebuia sa se clarifice ce rezulta de aici si odata cu decesul sotului si ce rezulta in continuare acum. Sa plece de mana cu dranra pt ca a ajuns rau la mansarda daca si colegii lui din psd se mira ce ura imensa poate avea contra poporului roman si o spun si altora. Cine nu-i cu poporl, e contra lui.Nerbun treb sa fii sa urasti poporul acesta si sa stai in functia unui partid in asta tara...E o anomalie ce trebuie remediata.
ANONIM
14 Aug 2018

ACEASTA FEMEIE LA LASAT IN CASA SINGUR PE BARBASUL ,GRAV BOLNAV . NU A VORBIT LA UN TELEFON CU EL CITEVA ZILE . CUM SE POATE NUMI COMPORTAMENTUL EI ? CE FEMEIE ESTE ? O VIATA DE OM IA TINUT COAIELE LUI DRAGNEA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz