2019-09-19 13:39

Dan Voinea, ANCHETAT din nou pentru moartea soților Ceaușescu

 |  17:20
Dan Voinea, ANCHETAT din nou pentru moartea soților Ceaușescu

Fostul procuror militar Dan Voinea va fi anchetat de nou-înființata Secție pentru investigarea magistraților pentru cum s-a desfășurat procesul și execuția cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu, în decembrie 1989, anunță Newsweek România.

Jurnaliștii de la Newsweek România citează declarația șefului Parchetului Militar, generalul Gheorghe Cosneanu, potrivit căruia nou-înființata Secție pentru investigarea magistraților a cerut dosarele în care sunt implicați magistrați militari. „Sunt 20-25 de dosare per întreg sistemul. Dosarul Brașov (Brașov '87 - n.r.) va merge pentru că sunt parte a cercetării doi judecători care au dat soluția și încă traiesc”, a declarat Cosneanu.

Cât despre procesul soților Ceaușescu, în care a fost implicat și procurorul Dan Voinea, șeful Parchetului Militar spune că dosarul a fost clasat pentru că s-ar fi prescris faptele, dar că o organizație nonguvernamentală din Arad a atacat soluția, iar ICCJ a dat dreptat ONG-ului.

Dan Voinea, fost procuror şef al Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă ICCJ, a lucrat de-a lungul timpului și la dosarele „Revoluției” și „Mineriadei 13-15 iunie 1990”. În primul dosar, în luna aprilie 2018, a început urmărirea penală împotriva fostului președinte Ion Iliescu. În al doilea, fostul șef al PSD și al statului a fost trimis în judecată, alături de ex-premierul Petre Roman și Miron Cozma.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-25Parerea ta...

ANONIM
25 Oct 2018

LA CHEMAT PE ILIESCOVICI LA EI ? DAR SERGIU NICOLAIESCU ? MORT
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Oct 2018

Ceausescu era batran si bolnav,ar fi murit si de la o raceala sau cine stie ce alta chestie pe cale naturala,nu rezista mai mult decat un an -doi maxim la inchisoare Dar executia nu a avut de-a face cu justitia ci doar cu "linistea' ca sa nu mai vorbeasca..Cand a venit Gorby in Romania a si spus clar de tot ca nu-si asuma ce s-a intamplat cu Ceausescu Practic nimeni nu a vrut sa-si asume ceea ce s-a intamplat la procesul lui Ceausescu,acuzatiile erau sustinute de ZERO PROBE mai ales chestia cu 60de mii de morti a fost ABSOLUT GROTESC....nici 1000de doctori nu ar fi avut timp sa scrie cele 60de mii de certificate de deces,autopsii etcetera in timp record de 2 zile.....NU V-ATI GANDIT MAI OAMENI BUNI CA NU E POSIBIL????? calculati cati doctori trebuie sa munceasca non-stop ca sa faci 60de mii de autopsii si sa scoti 60de mii de certificate de deces medico-legale in 48de ore??????????? A fost un circ grotesc tot procesul,insasi cuvantul "GENOCID" inseamna asasinarea unor oameni pe criterii etnice...adica de exemplu unguri...sau portughezi......sau irakieni etcetera//Victimele din decembrie 1989 din Timisoara erau de toate felurile si la Bucuresti la fel deci cuvantul "GENOCID" nu avea ce sa caute in proces
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray