2019-10-16 05:10

Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru şantaj

 |  13:13
Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru şantaj

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şiGhezea Mitruş au fost trimiş în judecată de procurorii anticorupţie, pentruşantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului deafaceri Paul Petru Ţârdea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îlacuză pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRLşi realizator de programe la postul de televiziune OTV, de două infracţiuni de şantaj.

Alături de Dan Diaconescu vor fi judecaţi Dorel Petru Pârv, realizator deprograme la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivistpostexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programela OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană",ambii fiind acuzaţi de şantaj.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioadamai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a ameninţat în mod repetat, atât în mod direct,în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009,difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul luiDoru Pârv, pe primarul unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să ledea suma totală de 200.000 euro.

"Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, aunor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fiinvocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cuterenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, căare o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângăunii miniştri", se arată într-un comunicat de luni al DNA.

Primarul arădean, sub presiunea acestor ameninţări, i-adat lui Doru Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, "scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu".

De asemenea, în cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-a ameninţat demai multe ori, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan DiaconescuDirect" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cât şi indirect, prinintermediul lui Ghezea Mitruş, realizatorul emisiunii "Semnal dealarmă" difuzată pe acelaşi post de televiziune, pe omul de afaceri PaulPetru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, dincare a primit efectiv 4.500 de euro.

"Ameninţarea a constat în difuzarea, pe postul de televiziune OTV, aunor fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana şantajată, cumar fi date despre trecutul infracţional al acesteia şi afirmaţii legate defraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comercialăcondusă de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziuneconcurent", potrivit procurorilor DNA.

Pentru recuperarea sumelor obţinute prin şantaj a fost instituit sechestruasigurător asupra unui imobil din municipiul Arad al lui Doru Pârv, până laconcurenţa sumei 30.000 de euro si 42.000 de lei.

.Patronul postului OTV a fost eliberat din arest în 25 iunie, în urma uneidecizii a Tribunalului Bucureşti, care a înlocuit măsura arestării preventivecu interdicţia de a părăsi ţara. Ulterior, măsura respectivă a fost prelungităsuccesiv de procurori, fiind valabilă până la data de 21 noiembrie 2010.

Doru Pârv a fost eliberat din arest în 4 august, Tribunalul Bucureştiadmiţând atunci cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulatăde acesta. Instanţa a dispus în cazul lui Pârv interdicţia de a părăsilocalitatea de domiciliu, măsură valabilă şi în prezent.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray