2020-06-02 18:56

DĂNCILĂ, discurs în Parlamentul European. Care este bilanțul Președinției României la Consiliul UE

 |  16:52
DĂNCILĂ, discurs în Parlamentul European. Care este bilanțul Președinției României la Consiliul UE

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în Parlamentul European, bilanţul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a vorbit despre cele 90 de dosare finalizare, despre 2.500 de evenimente şi reuniuni organizate şi despre adoptarea a 84 de concluzii. „A fost important să arătăm că instituţiile europene lucrează pentru cetăţeni”, a spus Dăncilă, apreciind că „România a demonstrat că poate performa cu succes”., informează News.ro.

Dăncilă s-a declarat un susţinător puternic al proiectului european şi a făcut referire la integrarea României în Schengen şi la înlăturarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Premierul României s-a declarat împotriva Europei cu mai multe viteze şi a susţinut că „este important să nu existe diferenţe între statele membre, falii care să creeze standarde diferite pentru cetăţenii europeni”.

Premierul a vorbit despre bilanţul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

„A fost important să arătăm că instituţiile europene lucrează pentru cetăţeni şi, mai ales, că produc rezultate care îmbunătăţesc viaţa acestora şi oferă perspective pentru viitor. Am satisfacţia de a afirma că România a reuşit acest lucru. Am preluat şi asumat această responsabilitate ca pe o misiune în slujba cetăţenilor şi a unităţii europene. Am considerat necesar ca toate acţiunile noastre să fie construite în jurul coeziunii ca valoare comună europeană. România a demonstrat că poate performa cu succes pe fondul unor provocări şi tendinţe care pun sub semnul întrebării determinarea Uniunii de a progresa”, a spus Viorica Dăncilă.

Aceasta a prezentat apoi cifrele celor şase luni de mandat. 

„Am dovedit capacitatea României de a contribui la valoarea adăugată a Uniunii Europene, aspect reflectat în bilanţul consistent pe care îl predăm: 90 de dosare legislativ a finalizate şi aproximativ 2.500 de evenimente şi reuniuni organizate. Totodată, am facilitat adoptarea a 84 de concluzii ale Consiliului pe multiple teme de interes comun. Ne-am dorit ca prin exercitarea acestui mandat să avem rezultate vizibile, durabile la care cetăţenii se se poate raporta cu uşurinţă şi claritate. Aceste rezultate conferă o identitate veritabilă primei noastre Preşedinţii la care consider că ne putem raporta cu toţii”, a mai spus Dăncilă.

Premierul s-a declarat profund ataşată de valorile europene. 

„M-am implicat personal şi cu toate dăruirea în buna desfăşurare a acestei preşedinţii şi dintr-o motivaţie personală, determinată de ataşamentul profund faţă de idealul proiectului european. Fac parte din generaţia care s-a maturizat cu această aspiraţie la deplinătatea integrării europene şi a recunoaşterii acesteia pentru România. Cred că acest sentiment de recunoaştere a însemnătăţii pe care o are Uniunea Europeană pentru cetăţeni are nevoie să fie cultivat în permanenţă prin rezultate concrete. Proiectul nostru nu trebuie să promoveze o Europa cu mai multe viteze şi nici a cercurilor concentrice. România va continua să promoveze obiectivul comun de consolidare a proiectului european şi va urmări în acelaşi timp definitivarea integrării sale. Mă refer aici, desigur, la integrarea de deplină a ţării noastre în Spaţiul Schengen, în cadrul căruia acţionăm deja ca membru de facto”, a mai afirmat premierul. 

România a deţinut, în perioada 1 ianuarie – 1 iulie 2019, pentru prima dată, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-16Parerea ta...

FREACA MENTA
16 Iul 2019

SA TRANCANIT IN SALA GOALA . DOAR BASESCU
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine