2020-07-15 22:04

UPDATE. Dancilă solicită DEMISIA directorului CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu, şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, după declaraţiile iresponsabile ale acestuia din urmă

 |  14:34
UPDATE. Dancilă solicită DEMISIA directorului CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu, şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, după declaraţiile iresponsabile ale acestuia din urmă

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că a cerut ministrului Sănătăţii demiterea din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, după ce acesta din urmă a afirmat, total iresponsabil, într-un interviu, despre blocajul total al sistemului cardului de sănătate, că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu.

UPDATE 15.11 ”Voi face o propunere doamnei prim-ministru şi vă rog să-mi permiteţi să nu dezvălui acum ce propunere îi voi face doamnei prim-ministru. Sigur că da, este vorba de postul de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar eu cred că trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar sistemul informatic este gestionat doar de către cei de la CNAS. Dar pentru că sistemul informatic deserveşte partea de sănătate publică, sistemul public de sănătate, cu siguranţă ne interesează ce s-a întâmplat. Am cerut un raport asupra posibilelor probleme care au apărut. Acum 17 zile mi s-a spus că se va da un reset sistemului, pentru că există nişte blocaje care trebuie înlăturate. Mi s-a spus că astăzi, până în prânz, voi primi un raport asupra a ceea ce s-a descoperit în plus”, a fost reacţia ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a  directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie, să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a spus Viorica Dăncilă.

În ceea ce priveşte blocajul sistemului cadrului de sănătate, premierul a afirmat că a cerut o analiză pentru a vedea care sunt cauzele şi va „căuta ca acest lucru să nu se repete”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, la RFI, referitor la faptul că sistemul cardului de sănătate nu funcţionează de peste două săptămâni, că acesta ar putea fi repornit joi, după ce se vor face noi teste. "Nu vreau să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic", a spus el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18

In legatura cu acest articol...

GAFA incredibilă a Casei de Sănătate: ”Oamenii MOR oricum”. Cardurile de sănătate sunt BLOCATE
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz