2019-10-22 09:13

Daniel Dragomir despre COLDEA, fostul său coleg de la SRI: E o filă de istorie neagră

 |  15:24
Daniel Dragomir despre COLDEA, fostul său coleg de la SRI: E o filă de istorie neagră

Florentin Dincă

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, cercetat în dosarul Black Cube, a transmis o scrisoare deschisă în care vorbeşte de situaţia tulbure din momentul de faţă din SRI, dar şi despre Florian Coldea, fostul său coleg, pe care îl cataloghzează ca fiind “o filă de istorie neagră a SRI”.

"În aceste zile, SRI trece prin cea mai gravă criză de la înfiinţarea sa în 1990. General locotenent Florian Coldea este astăzi istorie. Din păcate, o filă de istorie neagră. În 1997 când l-am cunoscut pe generalul Coldea eram tineri, animaţi de idei măreţe, de a reforma serviciul, de a schimba metehne, de a apropia serviciul de partenerii atlantici, de a oferi o şansă altor tineri, ca şi noi. Am muncit cot la cot, am trecut prin riscuri şi evenimente istorice împreună (11 Septembrie 2001, criza ostaticilor din Irak, eliminarea lui Ossama Bin Laden şi multe alte lucruri despre care nu vom putea scrie vreodată), am destructurat celule teroriste... Credeam că aducem pace, linişte şi securitate concetăţenilor noştri, familiilor noastre", a scris Daniel Dragomir. Daniel Dragomir, fost ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii, a fost condamnat în luna decembrie de Tribunalul Bucuresti la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii. In schimb, Daniel Dragomir a fost achitat pentru celelalte infractiuni pentru care a fost trimis in judecata de DNA, respectiv uz de fals; spalare a banilor; folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. In acelasi dosar, Marinela Zoica Dragomir, sotia lui Daniel Dragomir, a fost condamnata tot la un an inchisoare cu suspendare. Daniel Dragomir a devenit cunoscut dupa ce a fost arestat preventiv in septembrie 2016, pentru implicare in dosarul Black Cube privind hartuirea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18

In legatura cu acest articol...

Coldea. Biografia celui mai controversat ofițer român

Ancheta SRI a decis: GHIȚĂ minte, COLDEA nu a încălcat legea! Vezi de ce va fi totuși trecut în rezervă generalul

Foști șefi DIPI rup tăcerea: Ce CADOURI i se trimiteau lui COLDEA

"Răpirea jurnaliștilor în IRAK": un procuror îl implică pe COLDEA în furtul a 4 milioane de dolari

SCANDALURILE care au marcat FULMINANTA carieră a lui Florian COLDEA. Ce a provocat prima SUSPENDARE a GENERALULUI, în 2007

Măsuri după acuzațiile lui Ghiță: COLDEA a fost SUSPENDAT de la conducerea SRI

GHIȚĂ continuă dezvăluirile: IMAGINI cu familia lui COLDEA în vacanță la Disneyland. Dan Andronic confirmă!

Ghiță ne arată imagini cu COLDEA la vila de la Cheia
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
18 Ian 2017

SI TU CE DRACU ESTI BAH.. ......PUSCARIASULE NENORO CIT.............BLACK CUB E
MONA LISA DIN PLESCOI
18 Ian 2017

vai eroul meu............ .........agentu zero-zero -sapte.................a mancat kakat cu lapte
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray