2019-10-20 22:30

Darius VÂLCOV, condamnat la opt ani de închisoare cu EXECUTARE

 |  14:12
Darius VÂLCOV, condamnat la opt ani de închisoare cu EXECUTARE

Darius Vâlcov, numit în luna ianuarie consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost condamnat joi la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate.

Decizia pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Darius Vâlcov a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, şase ani pentru spălare de bani şi doi ani pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia. De asemenea, instanţa a decis menţinerea sechestrului instituit în acest dosar pe bunuri şi conturi ale actualului consilier al premierului.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani şi 6 luni cu executare.

În acest dosar, în care a fost trimis în judecată în mai 2015, Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 şi până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest. El este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-08

In legatura cu acest articol...

Cum îl caracterizează Dragnea pe Darius Vâlcov: ”Un om de o valoare RARĂ”

Numire SURPRIZĂ În Guvernul Dăncilă: Darius Vâlcov revine în executiv

Emoții pentru Darius Vâlcov. DNA solicită pedeapsă MAXIMĂ în DOSARUL de trafic de influenţă şi spălare de bani

Lavinia Șandru și tatăl lui Darius Vâlcov, mărturisiri BOMBĂ la ÎCCJ în dosarul fostului ministru de Finanțe

Darius Vâlcov, în instanţă: Nu imi menţin nicio declaraţie dată după 31 martie 2015. Am fost înşelat

”Sfătuitorul” PSD, Darius Vâlcov, pus sub ACUZARE într-un nou dosar

Șoferul lui Vâlcov ducea gențile cu bani și hainele la curățat

În pofida problemelor penale ale patronului și ale fostului ministru PSD, firma intermediarului de șpăgi pentru Darius Vâlcov obține un nou contract gras de la stat

Darius Vâlcov, audiat la DNA într-un dosar de corupţie

Darius Vâlcov, cercetat de DNA sub control judiciar în al treilea dosar

Darius Vâlcov, urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în al treilea dosar

Vâlcov cerea şpagă şi când era ministru al Finanţelor

La revedere, buldogule! Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost denunţat la DNA de Darius Vâlcov

Darius Vâlcov, trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

DECIZIE. Vâlcov rămâne după gratii
Parerea ta...

CARDAN
08 Feb 2018

DACA ACEST HOT ( VILCOV ) , ESTE CONSIDERAT DE DRAGNEA '' UN OM DE O VALOARE RARA " DUPA CIT A FURAT , CAM CARE ESTE VALOAREA LUI PERSONALA , DUPA CIT A FURAT CU AJUTORUL TELDRUM ??? POTI SA RASPUNZI " DADDY '' ??? DAR SIGUR , TU ESTI CURAT CA LACRIMA , NU AI FURAT NIMIC . DAR ATUNCI , DE UNDE AVEREA AIA URIASA FACUTA DIN SALARIUL DE BUGETAR AMARIT ???
ANONIM
08 Feb 2018

Cu MITICI nu putem salva Romania. HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE SI PROFUNDA INCAT TREBUIE SA INTERVINA O DECIZIE A NATO PRIN CARE SA SE DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica GRECIA SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE lor au fost conduse de catre GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state. Romania VA AVEA O DEMOCRATIE EUROPEANA si va pasi pe calea progresului general cind relatia actuala POLITICA = MAFIOTISM + IMORALITATE + INCOMPETENTA + GOLANIE + MARLANIE + AVARISM+ TRADARE va fi inlocuita cu POLITICA = MORALITATE + COMPETENTA + DARUIRE PENTRU SEMENI + NOBLETE + VOLUNTARIAT + PREVIZIUNE IN INTERES NATIONAL + PATRIOTISM si cind sfera politica ori sistemul politic va contine mai putina demagogie, dusmanie, rautate decat exista in prezent si va avea mult mai multa credibilitate si performanta, dar si oameni din randul ELITELOR, cu demnitate si de caracter.
@ANONIM
09 Feb 2018

POATE STRANEPOTZII NOSTRI VOR APUCA SCHIMBAREA ASTA , AZI , BOLSEVICII AU REACAPARAT PUTEREA . GRESALA FATALA A FOST IN 89 , ALEGEREA LUI ILIESCU . ANIMALUL ASTA A DISTRUS TOT CE AU CISTIGAT REVOLUTZIONARII ( UNI DIN EI , NU MA REFER LA ROMAN , ARSINEL SI ALTZI MULTZI PROFITORI ) .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray