2020-07-07 09:45

Darius VÂLCOV, urmărit penal pentru divulgarea SECRETULUI de STAT. Vezi ce i se impută consilierului premierului DĂNCILĂ

 |  12:11
Darius VÂLCOV, urmărit penal pentru divulgarea SECRETULUI de STAT. Vezi ce i se impută consilierului premierului DĂNCILĂ

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, în legătură cu publicarea protocolului de colaborare între SRI şi Parchetul General, informează Agerpres.

Potrivit unor oficiali ai DIICOT, Vâlcov a fost pus sub acuzare încă din luna februarie, fiind citat de două ori pentru a fi audiat. Dosarul a fost deschis după ce Darius Vâlcov a postat pe Facebook, în august 2018, un protocol de colaborare între SRI şi Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la "cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin", încheiat în decembrie 2016. Într-un alt dosar deschis la Parchetul General şi declinat ulterior la DIICOT, procurorii au dispus renunţarea la urmărirea penală faţă de o grefieră, care ar fi fotocopiat protocolul şi i l-ar fi dat Adinei Florea, în prezent procuror şef adjunct al Secţiei de investigare a magistraţilor. Pe 8 decembrie 2016, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat două protocoale cu Serviciul Român de Informaţii, respectiv un protocol privind cooperarea pentru stabilirea condiţiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor (nesecret) şi un protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin potrivit legii (clasificat secret de stat, nivel secret).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-23Parerea ta...

MAFIA PSD
23 Mai 2019

Zilnic borfasii mafiei psd ajung in fata instantelor. Toata adunatura asta de Hoti numita psd trebui scoasa in afara legii conf. LEGEA PARTIDELOR POLITICE art 46 ( b , c , d ).Numai așa Romania va scapa de aceasta ORGANIZATIE TERORISTA NUMITA PSD. PANA IN MADAGASCAR S-A AUZIT DE ACEASTA MAFIE PSD SI PANA IN SIBERIA.
CAMELEON
24 Mai 2019

NISTE TIGANI BORITI AURARI CONDUCE TARA SI SERVICIILE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz