2019-12-11 04:33

De pe plaja din Madagascar, Mazăre CONTESTĂ condamnarea la închisoare

 |  16:56
De pe plaja din Madagascar, Mazăre  CONTESTĂ condamnarea la închisoare

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, aflat de peste un an în Madagascar, contestă condamnarea la 9 ani de închisoare primită în dosarul retrocedării unor terenuri din Mamaia. Alte patru persoane condamnate în dosar au iniţiat acţiuni similare.

Mazăre şi ceilalţi patru condamnaţi în acelaşi dosar au depus contestaţie în anulare, procesul aflându-de deocamdată în faza de cameră preliminară. Primul termen de judecată va fi stabilit ulterior. Au mai contestat decizia din 8 februarie a ICCJ, Paraschiva Barbu - condamnare cu suspendare, Marius Puşcaşi - condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi şi Horaţiu Dima - şase ani de închisoare..

Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi  pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată. De fapt el a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de 7 ani de detenţie, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray