2020-06-02 18:47

DECIZIA judecătorilor: Sorina poate PLECA în SUA cu părinții adoptivi

 |  15:49
DECIZIA judecătorilor: Sorina poate PLECA în SUA cu părinții adoptivi

Magistraţii Judecătoriei au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi, adoptată de soţii Săcărin.

Soluţia pronunţată de Judecătoria Slatina este executorie. Ea poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare, acesta urmând a fi depus la Judecătoria Slatina.  Potrivit avocatei familiei Săcărin, Clara Istrate, la termenul de joi, magistraţii Judecătoria Slatina au unit excepţiile cu fondul cauzei, transmite Antena3. 

Avocata a menţionat că în cererea reconvenţională se solicită plata unei sume de bani reprezentând cazare, diurnă, salarii pentru perioada în care soţii Săcărin sunt forţaţi să rămână în România şi nu lucrează în SUA. 

Aceasta a mai adăugat, în situaţia în care solicitarea procurorului general va fi respinsă de instanţă, minora Sorina poate părăsi România şi a menţionat că fetiţa poate beneficia de consiliere psihologică în SUA, conform procedurilor post adopţie, fiind deja plătit un consilier în acest sens. 

"Dacă va fi respinsă, evident că poate părăsi România, consilierea se acordă în America, este deja plătită anticipat, există şi acolo consilieri şi psihologi vorbitori de limbă română, noi am identificat vreo 15 în afară de cel care este deja plătit în procedura postadopţie", a spus Clara Istrate. 

Aceasta a adăugat că paşaportul minorei nu a venit încă şi a opinat că probabil s-a aşteptat decizia instanţei de la Slatina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18

In legatura cu acest articol...

CCR a respins propunerile legislative de revizuire a Constituţiei iniţiate de PNL, USR şi PSD-ALDE

Mandate de arestare pentru şase din cei şapte poliţişti de frontieră din Giurgiu suspectaţi de corupţie

Proiect: Modificarea Codului penal privind pornografia din răzbunare. Care vor fi pedepsele

Tarcea: Asupra judecătorilor Înaltei Curţi au existat şi vor fi presiuni
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine